Årsbesked på gång

Under januari skickar CSN ut årsbesked till drygt 1,6 miljoner låntagare. Vi skickar också ut betalningsplaner. Senast den 27 januari ska alla ha fått sina årsbesked och betalningsplaner. Undantag kan förekomma hos låntagare som är bosatta utomlands.

I årsbeskedet finns uppgifter som är viktiga för låntagaren. Hur stor skulden är, hur mycket som betalades in 2016 och hur mycket som ska betalas under 2017. Det framgår också om det finns obetalda belopp för tidigare år.

Årsbeskeden finns redan nu tillgängliga för alla återbetalare som valt digitalt utskick i Mina sidor här på webben. Om du inte har gjort det men vill ha ditt årsbesked till Mina sidor inför nästa år kan du själv ändra det i min profil i Mina sidor.

Låntagare som har anmält att få sitt årsbesked till myndighetsgemensamma Mina Meddelanden får sitt årsbesked både dit och på det sätt man har valt hos CSN (digitalt eller via post)

Film och information om återbetalning

Se gärna filmen Betala tillbaka - så funkar det. Det är en animerad informationsfilm som sammanfattar det viktigaste som du behöver veta om återbetalning till CSN
Filmen Betala tillbaka - så funkar det

Det finns också en samlingssida med tips om vad som är bra att veta när det är dags att börja betala tillbaka. Sidan vänder sig främst till förstagångsbetalare, men den kan också vara intressant för andra.
Tips om vad som är bra att veta när man börjar betala tillbaka

Senast uppdaterad: 2017-01-16