Första utbetalningen

Här kan du läsa om vad du behöver göra för att få din första utbetalning.

Utbetalning av studiemedel eller studiestartsstöd

När du har fått ditt beslut från CSN är det några saker du behöver göra innan du kan få din första utbetalning.

Lämna studieförsäkran

Du måste skicka in en studieförsäkran till CSN. Det betyder att du intygar att du studerar eller kommer att studera så som det står i ditt beslut om studiemedel. Du kan lämna din studieförsäkran i Mina sidor eller i CSN:s app. I vissa fall behöver du skicka in en blankett. Klicka på länken för att lämna din studieförsäkran i Mina sidor.
Lämna studieförsäkran

Anmäl konto till Swedbank

Det är Swedbank som sköter utbetalningarna från CSN. På Swedbanks webbplats kan du meddela på vilken bank och vilket konto du vill att pengarna sätts in. Det behöver du bara göra om du inte haft studiestöd från CSN förut eller om det gått mer än ett år sedan du senast hade studiestöd.
Anmälan till Swedbanks kontoregister

Registrera dig på kursen

Innan vi kan betala ut pengarna måste skolan ha meddelat oss att du börjat på din kurs. Se därför till att registrera dig på kursen.

Utbetalning av studiehjälp

Om du är under 18 år betalas studiehjälpen ut till den förälder som senast fick barnbidraget. För att pengarna ska sättas in på rätt konto ska din förälder meddela Swedbank sin bank och sitt kontonummer. Det är Swedbank som sköter CSN:s utbetalningar.

När du fyller 18 år får du utbetalningarna själv. Då måste du anmäla till Swedbank på vilken bank och vilket konto pengarna ska sättas in.

Anmälan till Swedbanks kontoregister

Läs mer om utbetalningar av studiehjälp

Senast uppdaterad: 2017-06-30