Biljetter och ersättning för resor

Rg-bidrag för resor får du vanligtvis i form av biljetter, inte som pengar.

CSN bokar dina biljetter

Det vanliga är att CSN bokar dina biljetter och skickar dem till dig. När du vet när du vill resa kontaktar du CSN i god tid innan avresan. Vi bokar biljetterna åt dig.

10-biljett

De flesta som reser med tåg får en så kallad elektronisk 10-biljett för sina fem första hemresehelger. En elektronisk 10-biljett är en bokningskod du använder för att själv boka resorna på www.sj.se och gäller i sex månader. Vissa reseoperatörer använder pappersbiljetter eller resekort i stället för elektroniska 10-biljetter.
10-biljetter

När vi inte kan boka dina biljetter

För en del resor kan inte vi ordna biljetter, exempelvis för vissa bussresor. Då måste du köpa biljetterna själv och sedan begära ersättning från CSN. Det gör du genom att efter din resa skicka in biljetterna märkta med namn och personnummer till CSN. Adressen hittar du längre ner på sidan.

Ersättning för bilresor

Du kan bara få ersättning för bilresor om du har särskilda skäl. När du begär ersättning ska du därför beskriva varför du inte kan resa med allmänna färdmedel, så att vi kan pröva om du har rätt till ersättning för bilresor. Ersättningen för bilresor är 18 kronor per mil.
Färdsätt

Du måste också styrka din resa. Det gör du enklast genom att ta ett foto som tydligt visar bilens mätarställning tillsammans med förarens körkort vid respektive resas start och slut. För en tur-och-retur-resa innebär det fyra foton. Skicka fotona via e-post till rgbidrag@csn.se. I e-brevet ska du också skriva:

  • den studerandes personnummer
  • vem som begär ersättning
  • registreringsnummer på bilen som användes
  • datum när resan gjordes
  • mellan vilka orter resan gjordes.

Här ser du exempel på ett foto som visar både mätarställning och körkort:

Exempel på foto som visar körkort och mätarställningen på bilen vid rg-bidrag

Hit skickar du uppgifterna

Du kan skicka in dina uppgifter och biljetter via e-post eller med brev.

E-post: rgbidrag@csn.se

Adress:

CSN i Eskilstuna
Box 488
631 06 Eskilstuna

Senast uppdaterad: 2016-03-09