10-biljetter

De flesta som får Rg-bidrag för resor med tåg får en så kallad elektronisk 10-biljett för sina 5 första hemresehelger. En elektronisk 10-biljett är en bokningskod du använder för att själv boka resorna på www.sj.se. En elektronisk 10-biljett gäller i sex månader.

En 10-biljett är en öppen biljett som gäller en viss sträcka. Vissa resor trafikeras av flera reseoperatörer, vilket innebär att du ibland får både en elektronisk 10-biljett och pappersbiljetter eller resekort. När du får dina biljetter ska du kontrollera att färdvägen stämmer med ditt önskemål. Om något inte stämmer ska du kontakta oss direkt.

Gäller i sex månader

De elektroniska 10-biljetterna gäller i sex månader. Du måste därför hålla koll på att biljetten är giltig när resan ska göras. Tänk också på att göra slut på en 10-biljett innan du börjar använda nästa.

Pappersbiljetterna har längre giltighetstid. 

Tre 10-biljetter per läsår

Som mest kan du få tre stycken 10-biljetter per läsår. Det blir tillsammans 15 tur-och-retur-resor. De tre ytterligare tur-och-retur-resorna du har rätt till under läsåret, bokar du också via CSN. Kontakta oss i god tid för att boka dessa resor. I slutet av vårterminen är det flera storhelger och då brukar många vilja resa, så om du är sent ute kan det vara fullbokat.

När 10-biljetten börjar ta slut

När biljetterna börjar ta slut ska du beställa nya hos CSN i god tid innan du ska resa. Om du behöver pappersbiljetter eller resekort för din resa eller del av resan, kan det ta cirka en vecka innan du får dem.

I manualen kan du se hur du bokar din resa med elektronisk 10-biljett hos SJ.

Manual för bokning av tågresa hos SJ med elektronisk 10-biljett (pdf)

Senast uppdaterad: 2016-02-22