Aktuellt - övriga utbildningar

Här hittar du nyheter för dig som studerar på övriga utbildningar som yrkeshögskola, högskolans basår, kompletterande utbildningar samt övriga eftergymnasiala utbildningar.


Tips till dig som ska söka studiemedel

Skaffa mobilt bank-id och kolla upp dina studietider och att dina studier ger rätt till studiemedel. Då blir det enklare när du ska ansöka och du kan få ditt beslut snabbare.

Ska du studera i sommar?

Om du ska studera i sommar kan du få studiemedel för dina studier. Här kan du läsa om vilka krav som gäller samt vad du behöver tänka på.

Större möjligheter till merkostnadslån för undervisningsavgift

Den 1 juli 2015 ändras reglerna för merkostnadslånet för undervisningsavgift, vilket gör att det blir möjligt att låna mer. Det införs också ett nytt merkostnadslån för utlandsstudier som du som studerar vid en skola i Sverige kan söka om du gör en del av din utbildning utomlands.

Viktigt att du anmäler ändringar

Har du avbrutit dina studier? Eller läser du färre poäng? Tänk på att du måste anmäla alla ändringar som kan påverka din rätt till studiemedel eller hur mycket studiemedel du kommer att få.

Utbetalningar till bankkonto

Om du vill att utbetalningarna ska gå in på konto eller ändra till vilket konto pengarna ska sättas in, gör du det via Swedbanks kontoregister. Det är banken, inte CSN, som ordnar med överföringar till andra konton.

Har du tillräckliga studieresultat?

För att få nya studiemedel måste du klara kraven på studieresultat. Om du söker studiemedel för första gången, behöver du inte redovisa några tidigare studieresultat.