Anmäl ändringar

Det är viktigt att du anmäler ändringar som kan påverka din grundläggande rätt till svenskt studiestöd. På så sätt kan du undvika att få problem med dina studiemedel.

Om du exempelvis har fått grundläggande rätt till svenskt studiestöd för att din sambo arbetar i Sverige, måste du anmäla till oss om din sambo slutar att arbeta eller arbetar mindre. I ditt beslut kan du se vilka uppgifter som din rätt till studiestöd grundas på.

Exempel – Hadyas sambo slutar arbeta

Hadya är tysk medborgare och studerar med studiemedel i Sverige. Hon fick rätt till svenskt studiestöd för att hennes sambo arbetar i Sverige. Nu har hennes sambo slutat sitt arbete. Hadya måste då anmäla detta till CSN, eftersom det kan påverka hennes rätt till studiemedel.

Hur anmäler du ändringar?

Hur du anmäler ändringar till CSN beror på om ändringen gäller din rätt till svenskt studiestöd eller om den gäller dina studier eller din inkomst.

Ändringar som gäller din rätt till svenskt studiestöd

Om ändringen gäller din rätt till svenskt studiestöd, kan du ringa till CSN på 0771-276 300 eller skicka ett e-brev eller brev till oss. Det ska du göra om ändringen gäller exempelvis

  • uppehållstillstånd för dig eller dina anhöriga
  • uppehållsrätt för dig eller dina anhöriga
  • arbetstid för dig eller dina anhöriga
  • flytt från Sverige
  • förändringar i din familj, exempelvis att du skiljer dig eller får barn.

Du hittar e-postformulär och adresser under Kontakta oss.

Ändringar som gäller dina studier eller din inkomst

Om ändringen gäller dina studier eller din inkomst, kan du använda tjänsterna under Ändra min ansökan i Mina sidor.
Läs mer om hur du anmäler ändringar i dina studier eller din inkomst

Vad händer om du inte anmäler ändringar?

Vi kontrollerar dina uppgifter med de uppgifter som vi får från skolan och andra myndigheter, exempelvis Migrationsverket. Om det visar sig att du fått mer pengar än du haft rätt till, måste du betala tillbaka dem.
Ditt ansvar

Senast uppdaterad: 2015-01-27