Studieförsäkran

För att vi ska kunna betala ut dina pengar måste du lämna en studieförsäkran. När du lämnar din studieförsäkran försäkrar du att du studerar eller tänker börja studera enligt de uppgifter som står i ditt beslut om studiemedel.

Du får din studieförsäkran tillsammans med ditt beslut om studiemedel. Kontrollera alltid att uppgifterna i ditt beslut stämmer innan du lämnar din studieförsäkran.

När kan du lämna din studieförsäkran?

Du kan lämna din studieförsäkran i samband med med att skolan börjar. För att kunna lämna studieförsäkran måste du först ha ditt beslut om studiemedel.

Hur lämnar du studieförsäkran?

Yrkeshögskola eller högskolans basår

Du som läser på yrkeshögskola eller högskolans basår kan lämna din studieförsäkran på följande sätt:

  • logga in och lämna studieförsäkran i Mina sidor
  • i CSN:s app för Mina sidor
  • med personlig kod via Talsvar 0771-276 800
  • med blanketten Studieförsäkran. Har du fått en blankett som både du och skolan ska skriva under, måste du skicka in den med post till CSN.

Kompletterande utbildning eller annan eftergymnasial utbildning

Du som läser på en kompletterande utbildning eller på annan eftergymnasial utbildning ska istället skicka in blanketten " Studieförsäkran/skolans intygande" till CSN. Blanketten måste du och skolan skriva under. Du får blanketten tillsammans med ditt beslut om studiemedel.

När får du dina pengar?

Det är inte säkert att du får dina pengar direkt efter att du lämnat din studieförsäkran. Innan du kan få dina pengar är det fler saker som du behöver göra, mer om det kan du läsa i länken nedan. När allt är klart för utbetalning, tar det två bankdagar innan du får dina studiemedel.

Nedan kan du läsa mer om när du får dina pengar.

När kommer pengarna?

Senast uppdaterad: 2015-09-23