Rapportera uppgifter till CSN

Här hittar du som arbetar inom övriga eftergymnasiala utbildningar information och stödmaterial för rapportering av studerandeuppgifter.

Alla övriga eftergymnasiala utbildningar rapporterar uppgifter om studerande i tjänsten Studeranderapportering i Mina tjänster. Här rapporterar du uppgifter om de studerande på din skola, exempelvis när de börjat studera och vilka studieresultat de uppnått.

Två sätt att rapportera studerandeuppgifter i Mina tjänster

Det finns två sätt att rapportera studerandeuppgifter:

  • rapportera direkt i Mina tjänster
  • skicka via datafil.

Du och din skola väljer själv hur ni vill rapportera. Vill ni byta sätt att rapportera ska du kontakta din skolas kontaktperson på CSN. Telefonnumret hittar du i Mina tjänster, under fliken Kontakta oss.

Rapportera direkt i Mina tjänster

När du rapporterar studerandeuppgifter i Mina tjänster fyller du i den studerandes uppgifter i ett webbformulär och uppgifterna skickas till CSN.

Skicka via datafil

CSN erbjuder två varianter av filöverföring:

  • Din skola kan skicka en datafil direkt från ert administrativa skolsystem. Då krävs det att filen har formatet XML. Det behövs också ett säkerhetscertifikat så att uppgifterna i filen är skyddade.
  • Din skola kan välja att logga in i Mina tjänster och ladda upp filen därifrån. Då behövs det inte något säkerhetscerifikat.

Du kan läsa mer om hur du för över filer till CSN och vad som krävs för att kunna göra det i dokumentet Skicka filer till CSN (pdf, nytt fönster).

Dokument för filöverföring

XML-schema (nytt fönster)

XML-schema exempel (nytt fönster)

Underlag för testfil (pdf, nytt fönster)

Verktyg för testvalidering (nytt fönster)

Stödmaterial för rapportering

Till din hjälp när du ska rapportera finns rutiner och användarhandbok för studeranderapportering.

Användarhandböcker och stödmaterial.

Senast uppdaterad: 2017-11-25