Nya e-tjänster för återbetalare

Nu finns det nya möjligheter för våra återbetalare i Mina sidor på www.csn.se. Exempelvis kan man själv ändra till att betala en gång i månaden. De som har svårt att betala med hänsyn till inkomst kan ansöka om att betala mindre och normalt få beslut inom en timme.

De nya tjänsterna har länge varit efterfrågade av våra återbetalare. Redan efter några veckor har hälften av alla som ansökt om att betala mindre på grund av inkomst använt e-tjänsten. Nedan kan du läsa mer om de nya tjänsterna.

Ändra till månadsbetalning
Man kan själv ändra från att betala tillbaka en gång i kvartalet till att betala tillbaka en gång i månaden genom att använda tjänsten ”Ändra till månadsbetalning” i Mina sidor.

Ansök om att betala mindre
De som har svårt att betala kan ansöka om att betala mindre (nedsättning) med hänsyn till inkomst, i tjänsten med samma namn. Normalt kommer beslutet inom en timme i Mina Sidor. Behöver man ändra inkomstuppgift går det också att göra i Mina sidor. Man kan även följa vad som händer med sin ansökan om att betala mindre.

Enklare att hitta i Mina sidor
Många återbetalare och studerande har haft synpunkter på att det har varit svårt att hitta i Mina sidor. Det har också framkommit önskemål om en mer personlig sida – att det ska vara enkelt att se vad som gäller för just mig. Nu är vänstermenyn omstrukturerad och man möts av en översiktssida efter inloggning i Mina sidor.

E-legitimation
Vi rekommenderar att använda Mina Sidor. Med en e-legitimation kan man enkelt sköta sina ärenden i Mina sidor. Utan kostnad kan man ladda ner ett mobilt bank-id som en app i sin telefon eller surfplatta. Med ett mobilt bank-id är alltid e-legitimationen nära till hands.

Länk till Mina sidor

Senast uppdaterad: 2014-06-30