Anmäl ändringar

Paus på strandpromenaden

Läser du färre poäng än vad du planerat? Eller har du avbrutit dina studier? Tänk på att du måste anmäla alla ändringar som kan påverka dina studiemedel.

Du får studiemedel utifrån de uppgifter du lämnade i din ansökan. Om något förändras under din studietid, måste du meddela det till CSN direkt. Då kan vi justera dina studiemedel så att du får de pengar du har rätt till.

I vilka situationer ska du anmäla en ändring?

Du ska anmäla ändringar till CSN om du

  • läser och är registrerad på ett mindre antal poäng än vad som står i ditt beslut om studiemedel
  • avbryter dina studier
  • byter skola eller utbildning
  • får ändrad inkomst som påverkar din rätt till studiemedel
  • gör ett uppehåll i dina studier i sju dagar eller mer, exempelvis för vård av barn eller närstående
  • börjar studera igen efter ett uppehåll i mer än sju dagar.

Det kan även finnas andra situationer som påverkar din rätt till studiemedel. Om du är osäker på om du ska anmäla en ändring till CSN, är du välkommen att fråga oss.

Är du utländsk medborgare måste du även anmäla ändringar som kan påverka din rätt till svenskt studiestöd. Det kan exempelvis gälla förändringar i ditt arbete eller din familj.
Anmäl ändringar (utländsk medborgare)

Hur anmäler du ändringar?

Det bästa sättet att meddela ändringar är att använda tjänsterna i Mina sidor. Läs mer om hur du anmäler olika typer av ändringar i menyn till vänster.

Vad händer om du inte anmäler ändringar?

Om du glömmer att anmäla ändringar som påverkar dina studiemedel, finns risken att du får för mycket eller för lite studiemedel. Får du mer pengar än vad du har rätt till, måste du betala tillbaka dem.
Om du inte anmäler ändringar

Senast uppdaterad: 2014-01-07