Hoppa till innehåll
Webbplatsen använder kakor
Vi använder kakor för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.
Läs mer om kakor på csn.se
Lördagen den 23 februari genomför vi tekniskt underhåll av våra e-tjänster. Vi stänger därför tjänsterna mellan kl. 8.00 och 14.00.
Läs mer...

Medborgare i Storbritannien- vad händer efter Brexit?

Nuvarande regler gäller så länge Storbritannien tillhör EU

De nuvarande reglerna för studiestöd gäller åtminstone tills Storbritannien formellt har lämnat EU och förhandlingarna mellan EU och Storbritannien är klara. Det innebär att du som är medborgare i Storbritannien och som har sökt och fått studiemedel får studiemedel precis som vanligt, enligt det beslut du fått från CSN. Även du som söker studiemedel för läsåret (2018/19) kommer att prövas enligt nuvarande regler.

Vad händer efter att Storbritannien gått ur EU?

Från den 30 mars 2019 är Storbritannien inte längre medlem i EU. Förhandlingarna om Storbritanniens utträde ur EU pågår för närvarande och beräknas slutföras under hösten 2018.

Det finns ett utkast till utträdesavtal mellan EU och Storbritannien tillgängligt på EU-kommissionens hemsida. Om detta utkast antas kommer du som är medborgare i Storbritannien och påbörjar dina studier med svenskt studiestöd före den 31 december 2020, att fortsatt kunna få studiestöd för dina studier så länge du uppfyller övriga villkor för rätt till studiestöd.

Ikon för publicerad Publicerad: 2018-11-07
Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här.
Har du frågor om ditt personliga ärende ska du Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

eller

Behöver du hjälp?

Kontakta oss


Hitta svar på dina frågor!

Våra e-tjänster

Logga in


Du kan utföra många ärenden själv genom våra e-tjänster

Dold textmodul