Hoppa till innehåll
Du får behålla ditt studiestöd från CSN även om skolan stänger på grund av coronaviruset. Regeringen har också meddelat att de tillfälligt lättar på reglerna för fribeloppet. Syftet är att underlätta för dig som exempelvis behöver gå in och arbeta inom vården och för dig som blivit arbetslös och nu vill börja studera. Fribeloppet slopas därför helt för alla som har studiemedel. Det finns även trygghetsregler för dig som betalar tillbaka på dina studielån, ifall din ekonomi påverkas och du får svårt att betala.
Läs mer...

Påverkar studiestöd från ett annat land mitt studiemedel?

Ja, om du har fått studiestöd från ett annat land kan du inte få studiemedel för samma tid från CSN. Som studiestöd menas offentligt reglerat stöd eller ersättning, eller ett stöd som kan jämställas med sociala förmåner enligt EU-rätten, riktat till studier.

I vissa länder kan du få ett stöd enbart till undervisningsavgiften. Det innebär att du inte samtidigt kan få merkostnadslån till undervisningsavgiften från CSN. Däremot har du möjlighet att få det ordinarie studiemedlet, d.v.s. bidrag och ordinarie lån.

Läs mer under regler för olika länder. Där finns information för några länder om vilken myndighet i studielandet som kan ge studiestöd.

Regler för olika länder

Ikon för publicerad Publicerad: 2017-10-27
Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här, då ska du i stället gå till sidan Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

eller