Hoppa till innehåll
Vi stänger våra tjänster för tekniskt underhåll på morgonen den 14 december kl. 6.25 - 8.00. Stängningen påverkar Mina sidor, Mina sidor app, Mina tjänster samt e-postformuläret.

2018-12-14

Viktigt att du betalar ditt lån i tid 

Denna information är inte aktuell

Det är extra viktigt nu att du betalar ditt studielån i god tid för att slippa påminnelseavgift. Vi stänger våra e-tjänster för återbetalning från 31 december kl. 16 till 7 januari kl. 07. Bor du utomlands och använder tjänsten Betala med kort måste du betala senast på kvällen den 27 december. Vi stänger tjänsterna för att räkna ut årsbeloppen för 2019. 

I år är förfallodagen den 28 december för att betala på ditt studielån. Du kan betala via autogiro, bankgiro eller e-faktura.

Om du bor utomlands och betalar med tjänsten Betala med kort, behöver du betala innan kl. 23.00 den 27 december. När kortbetalningen är stängd kan du betala med antingen BIC/SWIFT eller IBAN. Det är i så fall viktigt att du gör inbetalningen snarast för att om möjligt undvika eventuella påminnelser. Därefter är tjänsten stängd fram till den 7 januari 2019.
Om påminnelseavgift

Vill du betala hela ditt lån?

Om du vill betala hela ditt lån innan årsskiftet så hör av dig i god tid till oss. Om du ringer oss kan vi lämna uppgifterna du behöver på telefon muntligt eller så kan vi skicka informationen i ett e-brev till dig.
Kontakta oss

Ränta 2019

Räntan för 2019 på studielån är 0,16 procent. För återkrav är räntan 2,2 procent.

Årsbesked till digital brevlåda

Om du vill få ditt årsbesked till en digital brevlåda måste du först anmäla dig till en. Läs mer om vilka digitala brevlådor som finns och hur du ansluter dig till en brevlåda.

Årsbelopp för 2019

Under perioden 1 januari – 6 januari 2019 är våra handläggningssystem stängda för att vi ska räkna fram årsbeloppen för 2019. Det innebär att vi inte kan svara på frågor om årsbelopp för 2019 under den tiden.

Från den 6 januari börjar vi skicka ut årsbeskeden till alla våra kunder. I årsbeskedet står årsbeloppet, det vill säga beloppet du ska betala under 2019. Du får också en betalningsplan som visar när du ska betala. Från den 7 januari kan du och vi se ditt årsbesked och din betalningsplan i Mina sidor.

I januari är det många som vill prata med oss men det finns mycket du kan göra själv. I våra e-tjänster kan du ändra till månadsbetalning, flytta fram en betalning och ansöka om att betala mindre om din inkomst har ändrats.

E-tjänster i Mina sidor och CSN:s app

Samtliga sidor och tjänster under Betala tillbaka i Mina sidor kommer vara stängda under perioden 31 december - 6 januari 2019.

Har vi rätt kontaktuppgifter till dig?

Glöm inte att se till att vi har aktuella kontaktuppgifter till dig. Du kan själv ändra dina kontaktuppgifter när du loggar in i Mina sidor under Min profil. Det är viktigt för att du inte ska missa viktig information från oss på CSN.

Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här, då ska du i stället gå till sidan Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

eller