Hoppa till innehåll

2019-04-11

Ditt barn & dina pengar - ny föräldraguide om privatekonomi

Att få barn är en stor livshändelse som också innebär förändringar i familjens ekonomi. Därför har Finansinspektionen tagit fram föräldraguiden ”Ditt barn & dina pengar” – en bok som riktar sig till förstagångsföräldrar med samlad information från olika myndigheter. CSN har bidragit med texter till boken.

Föräldraguiden riktar sig främst till förstagångsföräldrar och är indelad i tre kapitel: Gravid, Förälder och Familj. Den fysiska boken kan spridas via personer som möter förstagångsföräldrar i sitt dagliga arbete. Boken finns att läsa som pdf på www.dittbarnochdinapengar.se.

Bild på boken Ditt barn och dina pengar

All information på ett ställe

Syftet med boken är att förebygga framtida problem och öka kunskaperna inom de områden som blir särskilt viktiga i den förändrande livssituationen som det innebär att bli förälder. I föräldraguiden kan den blivande föräldern få samlad information om hur ens val kan påverka privatekonomin.

Boken har tagits fram av Finansinspektionen i samverkan med CSN, Fondbolagens förening, Försäkringskassan, Konsumenternas Bank- och finansbyrå, Konsumenternas Försäkringsbyrå, Konsumentverket, Kronofogden och Pensionsmyndigheten.

Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här, då ska du i stället gå till sidan Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

eller