Hoppa till innehåll

2019-04-17

Tips från Skatteverket till dig som fått ändrade kontrolluppgifter i din deklaration

Du som betalat ränta på återkrav eller hemutrustningslån under 2018 får dra av räntan i din deklaration hos Skatteverket. I början av året skickade CSN fel kontrolluppgifter om avdragsgill ränta till Skatteverket. Felen är nu rättade men detta har tyvärr påverkat flera av våra kunder. Vi är väldigt ledsna över att du som kund har påverkats på olika sätt av de felaktiga uppgifterna. Här får du tips från Skatteverket på vad du ska göra med din deklaration ifall du fått ändrade kontrolluppgifter.

När uppgifter ändras i en deklaration måste deklarationen godkännas igen. Om du loggar in i Skatteverkets e-tjänst eller app och ser att en kontrolluppgift är ändrad måste du godkänna din deklaration igen. Läs här nedan vad du behöver göra om du redan deklarerat eller om du ska deklarera.

Du som har deklarerat

Du som redan har deklarerat bör kontrollera i Skatteverkets e-tjänst eller app om du fått en ny kontrolluppgift. Har du fått en ny kontrolluppgift behöver du deklarera igen, med de nya uppgifterna som nu finns i din deklaration.

Du som skulle ha fått skatteåterbetalningen i april, kommer att få den utbetalad i början av juni.

Har du redan fått tillbaka skattepengar?

Du som redan fått tillbaka dina skattepengar i april ska inte deklarera igen. Om uppgifterna i din deklaration behöver ändras kommer Skatteverket att kontakta dig.

Du som ännu inte har deklarerat

För dig som ännu inte deklarerat vill vi informera om några viktiga saker:

  • Nu stämmer din kontrolluppgift i Skatteverkets app och i e-tjänsten.
  • Eftersom kontrolluppgifterna i din deklaration kan vara ändrade kan du inte godkänna den via telefon eller sms. Du måste logga in med e-legitimation och godkänna de nya kontrolluppgifterna.
  • Deklarerar du på papper behöver du kolla ränteavdragen i deklarationen med ditt årsbesked från CSN. Uppgifterna som står i CSN:s årsbesked är de korrekta uppgifterna och de uppgifterna ska stå i din deklaration.
Hjälpte den här sidan dig?