Hoppa till innehåll
Du får behålla ditt studiestöd från CSN även om skolan stänger på grund av coronaviruset. Regeringen har också meddelat att de tillfälligt lättar på reglerna för fribeloppet. Syftet är att underlätta för dig som exempelvis behöver gå in och arbeta inom vården och för dig som blivit arbetslös och nu vill börja studera. Fribeloppet slopas därför helt för alla som har studiemedel. Det finns även trygghetsregler för dig som betalar tillbaka på dina studielån, ifall din ekonomi påverkas och du får svårt att betala.
Läs mer...

2019-09-02

Nu gör vi det enklare för dig som inte har svenska som modersmål

Vi har förbättrat sidorna under Languages här på webbplatsen för att göra den mer tillgänglig för personer som inte har svenska som modersmål. Nu finns information på 20 olika språk och dialekter.

På engelska kan du läsa om studiestöd, hemutrustningslån, körkortslån, hur vi hanterar personuppgifter med mera. Informationen är inte lika detaljerad som på de svenska sidorna, men du kan ändå få en bra överblick. Du hittar också våra kontaktuppgifter.

På övriga språk hittar du kortare information om våra olika stöd samt kontaktuppgifter till CSN. På flera språk finns översatta faktablad som vi länkar till och på vissa språk finns även filmer.

CSN har haft information på andra språk även tidigare, men inte lika mycket som nu och inte lika bra strukturerat.

- Många kunder och studie- och yrkesvägledare har påtalat behovet av mer information på andra språk än svenska. Med den här förbättringen hoppas vi kunna möta kundernas behov bättre, säger Anna Emilsson, huvudredaktör för csn.se.

Ta en titt på nya Languages! Och hör gärna av dig till webmaster@csn.se om du har några synpunkter.

Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här, då ska du i stället gå till sidan Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

eller