Hoppa till innehåll
Du får behålla ditt studiestöd från CSN även om skolan är stängd på grund av coronaviruset. Dessutom är fribeloppet tillfälligt borttaget under 2020. Om du har svårt att betala på ditt lån på grund av coronakrisen finns trygghetsregler som hjälper dig.
Läs mer...

2019-09-18

Studiestartsstödet föreslås vara kvar

Regeringen föreslår i sin budgetproposition att studiestartsstödet ska vara kvar de närmaste tre åren. Detta är en förändring jämfört med budgeten som beslutades i våras, där inga pengar var avsatta för studiestartsstödet 2020.

Studiestartsstöd är ett bidrag som vissa arbetslösa kan få under en kortare tid för att läsa in en gymnasieutbildning och öka chanserna till jobb. Det är ett verktyg som kommunerna kan använda för att rekrytera personer med stora utbildningsbehov till studier.

Att behålla studiestartsstödet är en del i regeringens satsning, Kunskapslyftet.

Riksdagen brukar vanligtvis fatta beslut om budgetpropositionen i december.

Läs mer om studiestartsstöd

Läs pressmeddelande från utbildningsdepartementet om budgetpropositionen

Arbetar du med studiestartsstödet i en kommun?

CSN kommer inom kort att skicka ut information direkt till kommunerna om hur ansökningar om studiestartsstöd för studier under 2020 ska hanteras fram till dess att riksdagen har fattat beslut om förslaget.

Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här, då ska du i stället gå till sidan Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

eller