Hoppa till innehåll
Du får behålla ditt studiestöd från CSN även om skolan är stängd på grund av coronaviruset. Dessutom är fribeloppet tillfälligt borttaget under 2020. Om du har svårt att betala på ditt lån på grund av coronakrisen finns trygghetsregler som hjälper dig.
Läs mer...

2019-11-20

Ska du snart börja betala tillbaka?

Har du studerat med studiemedel och nu har du tagit en paus eller är klar med dina studier? När det har gått cirka sex månader efter att du slutat studera är det dags att börja betala ditt studielån. Det gäller även om du är arbetslös, får föräldrapenning eller flyttar utomlands.

När du ska börja betala tillbaka skickar CSN inbetalningskort till dig. Vill du betala med e-faktura eller autogiro ansöker du om det i din internetbank.

Använd Mina sidor och CSN:s app

I Mina sidor kan du se aktuell skuld, vad du ska betala och dina inbetalningsuppgifter. Du kan också ändra till månadsbetalning och uppdatera dina kontaktuppgifter.

Vill du få ditt årsbesked och beslut om återbetalning i Mina sidor, väljer du det i Min profil. Det måste du göra även om du tidigare fått dina utskick om studiemedel i Mina sidor.

Viktigt med rätt telefonnummer och adressuppgifter

Om du flyttar inom Sverige ska du meddela din adress till Skatteverket. Flyttar du utomlands ska du meddela din utländska adress antingen till Skatteverket eller till oss på CSN. Du kan själv ändra adressen i Min profil när du loggat in i Mina sidor.

Har du bytt e-postadress eller telefonnummer ska du ändra dina uppgifter i Min profil. Det är viktigt att vi har rätt kontaktuppgifter till dig så du inte missar viktig information och så att vi ska kunna kontakta dig.

Om att betala tillbaka studielån

Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här, då ska du i stället gå till sidan Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

eller