Hoppa till innehåll

2019-12-13

Viktigt att du betalar ditt lån i tid

Det är extra viktigt nu att du betalar ditt studielån i god tid för att slippa påminnelseavgift. Vi stänger våra e-tjänster för inbetalning av studielån från 31 december kl. 16 till 6 januari kl. 06. Vi stänger tjänsterna för att räkna ut årsbeloppen för 2020.

I år är förfallodagen den 30 december för att betala på ditt studielån. Du kan betala via autogiro, bankgiro eller e-faktura. Bor du utomlands kan du använda tjänsten Betala med kort eller betala med BIC/SWIFT eller IBAN.

Om autogiro, bankgiro, e-faktura

Betala från utlandet med BIC/SWIFT eller IBAN

Din inbetalning behöver finnas på CSN:s konto senast den 30 december 2019. Betalar du senare kan du få en påminnelseavgift på 450 kronor. Våra tjänster är stängda mellan den 31 december-6 januari då vi räknar ut årsbelopp för 2020.

Om påminnelseavgift

Vill du betala hela ditt lån innan årsskiftet?

Om du vill betala hela ditt lån innan årsskiftet så hör av dig i god tid till oss innan den 30 december. Ring oss för att få de uppgifter du behöver för att betala hela beloppet.

Kontakta oss

Ränta 2020

Räntan på studielån är 0,16 procent för 2020 . För återkrav är räntan 2,16 procent.

Årsbesked till digital brevlåda

Om du vill få ditt årsbesked till en digital brevlåda måste du anmäla dig till en. Läs mer om vilka digitala brevlådor som finns och hur du ansluter dig till en brevlåda.

Årsbelopp för 2020

Under perioden 1 januari – 6 januari 2020 är våra handläggningssystem stängda för att vi ska räkna fram årsbeloppen för 2020. Det innebär att vi inte kan svara på frågor om årsbelopp för 2020 under den tiden.

Från den 6 januari börjar vi skicka ut årsbeskeden till alla våra kunder. I årsbeskedet står årsbeloppet, det vill säga beloppet du ska betala under 2020. Du får också en betalningsplan som visar när du ska betala. Från den 6 januari kan du och vi se ditt årsbesked och din betalningsplan i Mina sidor.

I januari är det många som vill prata med oss men det finns mycket du kan göra själv. I våra e-tjänster kan du ändra till månadsbetalning, flytta fram en betalning och ansöka om att betala mindre om din inkomst har ändrats.

Stängda e-tjänster för inbetalning

Samtliga sidor och tjänster under Betala tillbaka i Mina sidor kommer vara stängda under perioden 31 december - 6 januari 2020.

Har vi rätt kontaktuppgifter till dig?

Glöm inte att se till att vi har aktuella kontaktuppgifter till dig. Det är viktigt att vi kan nå dig på telefon eller e-brev. Du kan själv ändra dina kontaktuppgifter när du loggar in i Mina sidor under Min profil.

Hjälpte den här sidan dig?
eller