Hoppa till innehåll

2020-01-09

Hur mycket ska du betala på studielånet under 2020?

Nu är det tid för årsbesked och betalningsplaner från CSN. Den 7 januari började vi skicka ut årsbesked till alla som har studielån hos CSN. I årsbeskedet ser du hur mycket du ska betala under 2020. Därefter får du en betalningsplan som visar hur mycket och när du ska betala på ditt lån.

Om du har en digital brevlåda eller om du valt att få dina utskick till Mina sidor får du årsbeskedet till dessa. Om du har valt att få dina utskick med post tar det lite längre innan du får ditt årsbesked och din betalningsplan.

Betalningsplan för 2020

Den 7 januari kan du se din betalningsplan för 2020 i Mina sidor. Betalningsplanen visar årets alla förfallodagar för dina betalningar och hur mycket du ska betala vid varje tillfälle. Du kan även se bankgironumret du ska betala till samt vilket OCR-nummer du ska ange när du betalar.

Vill du ändra betalsätt?

I januari är det många som vill prata med oss men det finns mycket du kan göra själv i Mina sidor. Exempelvis kan du ändra till månadsbetalning om du idag betalar en gång i kvartalet.

Du kan även välja att betala via autogiro eller e-faktura. Du ansöker om det i din internetbank.

Om de olika betalsätten autogiro, e-faktura eller bankgiro

Har du svårt att betala på ditt lån?

Om du har svårt att betala på ditt studielån, får du gärna ringa oss. Tillsammans kan vi titta på våra möjligheter att hjälpa dig.

Kontakta oss

Ansöka om nedsättning (att betala mindre)

Du kan ansöka om att få nedsättning (betala mindre pengar) under året. Det kan du göra om du har en låg inkomst eller om du har synnerliga skäl som gör att du har svårt att betala ditt lån. Om du får nedsättning under året, kan det betyda att du i stället får betala mer pengar under de kommande åren.

Flytta fram en betalning

Du kan flytta fram en inbetalning av studielånet en månad. Det gör du i Mina sidor. Sista betalningsdatumet får inte ha passerat. Du får inte heller ha några obetalda belopp sedan tidigare. Du kan bara flytta fram en betalning per år.


Har vi rätt kontaktuppgifter till dig?

Glöm inte att se till att vi har aktuella kontaktuppgifter till dig. Du kan själv ändra dina kontaktuppgifter när du loggar in i Mina sidor under Min profil. Det är viktigt att du har rätt telefonnummer och adress för att du inte ska missa viktig information från oss på CSN.

Hjälpte den här sidan dig?
eller