Hoppa till innehåll
Webbplatsen använder kakor
Vi använder kakor för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.
Läs mer om kakor på csn.se

2016-06-09

Christina Forsberg ny generaldirektör för CSN

Christina Forsberg har utsetts av regeringen till ny generaldirektör för CSN. Hon får ansvaret för det svenska studiestödet och dess cirka två miljoner kunder de närmaste sex åren.

Christina Forsberg börjar sitt nya jobb som generaldirektör på CSN omgående. Hon har varit tillförordnad generaldirektör vid myndigheten sedan oktober 2015.

- Det är mycket hedrande att få ett så här fint uppdrag. Det är ett stort ansvar att administrera och utveckla ett av världens mest generösa studiestöd, säger Christina Forsberg.

Christina Forsberg

Driva på modernisering

I jobbet ingår att betala ut studiestöd till cirka 900 000 studerande varje år. Minst lika viktigt är att få in inbetalningar på studielånen- idag är låntagarna skyldiga cirka 207 miljarder kronor.

- CSN är en välskött myndighet idag. Vi ska fortsätta att modernisera oss och göra det ännu enklare för kunderna, säger Christina Forsberg.

Tidigare Årets chef

I mars 2015 fick Christina Forsberg den prestigefyllda utnämningen Årets Chef som delas ut av tidningen Chef. Hon fick priset för sitt mod och sin uthållighet samt för att ha lyckats att få medarbetarna att sätta medborgaren i centrum när hon arbetade som länspolismästare i Gävleborg.

Christina Forsberg har utöver det även mångårig chefserfarenhet från flera myndigheter. Hon har arbetat mer än tio år inom Kronofogdemyndigheten, med olika chefsuppdrag i Gävle, Eskilstuna och Stockholm.

För mer information/kontakt med Christina Forsberg:

Klas Elfving, pressekreterare CSN, 076-1196551.

Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här.
Har du frågor om ditt personliga ärende ska du Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

eller

Behöver du hjälp?

Kontakta oss


Hitta svar på dina frågor!

Våra e-tjänster

Logga in


Du kan utföra många ärenden själv genom våra e-tjänster

Dold textmodul