Hoppa till innehåll
Du får behålla ditt studiestöd från CSN även om skolan stänger på grund av coronaviruset. Regeringen har också meddelat att de tillfälligt lättar på reglerna för fribeloppet. Syftet är att underlätta för dig som exempelvis behöver gå in och arbeta inom vården och för dig som blivit arbetslös och nu vill börja studera. Det finns även trygghetsregler för dig som betalar tillbaka på dina studielån, ifall din ekonomi påverkas och du får svårt att betala.
Läs mer...

2018-09-05

Regeringen utser Christina Forsberg till ny ledamot i Tillitsdelegationen

Uppgiften blir att, vid sidan om rollen som generaldirektör för CSN, fortsätta utveckla den tillitsbaserade styrningen i statsförvaltningen.

Christina Forsberg ska tillsammans med Tillitsdelegationens ordförande Laura Hartman ta nästa steg i arbetet med tillitsreformen genom att utveckla den tillitsbaserade styrningen i statsförvaltningen. Arbetet ska redovisas i delegationens slutrapport som överlämnas till regeringen i oktober 2019.

Även Rikard Jermsten, generaldirektör för Konkurrensverket, utses till ny ledamot.

- Christina Forsberg belönades 2015 med utmärkelsen Årets chef av tidningen Chef. I rollen som generaldirektör för CSN uppmuntrar hon frimodighet, tillit, ständig förbättring och en ökad helhetssyn. Rikard Jermsten har många års erfarenhet av myndighets­styrningsfrågor, från flera olika perspektiv. Han är väl förtrogen med både de konstitutionella och rättsliga aspekterna av myndighetsstyrning och av hur ledarskap och styrning i praktiken fungerar i olika myndigheter. Båda kommer att bli en stor tillgång för Tillitsdelegationens fortsatta arbete, säger civilminister Ardalan Shekarabi i ett pressmeddelande från Regeringen.

Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här, då ska du i stället gå till sidan Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

eller