Hoppa till innehåll
Webbplatsen använder kakor
Vi använder kakor för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.
Läs mer om kakor på csn.se
Du som har fått en påminnelseavgift på grund av att autogirodragningen inte gjordes korrekt den 28 december kommer få den avgiften automatiskt borttagen.
Läs mer...

2017-12-19

Utbetalning av studiehjälp i december

Studiebidraget för gymnasiestuderande under 20 år betalas ut den 29 december. Om den studerande har fyllt 16 år under perioden juli-september, får han eller hon vanligtvis bara ett halvt studiebidrag i december månad, det vill säga 525 kr. Anledningen är att den studerande fått barnbidrag från Försäkringskassan till och med september.

CSN tar över utbetalningen av studiebidrag från och med oktober, för de som fyller 16 år under juli-september, och räknar ut hur många dagar det är mellan den 1 oktober och terminens slut i december. Denna studietid ger normalt rätt till 2,5 månaders studiebidrag, vilket innebär att du endast får ett halvt månadsbelopp i december. Börjar jullovet tidigare än normalt kan det få till följd att den studerande inte får någon utbetalning alls i december.

De som fyllde 16 tidigare under året har inte fått något barnbidrag i juli och augusti och därför får de ett helt studiebidrag även i december.

Mer information om utbetalning av studiehjälp

Artikel i CSN:s nyhetsbrev nr 11 - 2017

Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här.
Har du frågor om ditt personliga ärende ska du Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

eller

Behöver du hjälp?

Kontakta oss


Hitta svar på dina frågor!

Våra e-tjänster

Logga in


Du kan utföra många ärenden själv genom våra e-tjänster

Dold textmodul