Hoppa till innehåll
Webbplatsen använder kakor
Vi använder kakor för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.
Läs mer om kakor på csn.se

2018-01-25

Årsbesked och betalningsplaner utskickade

Under januari skickar CSN ut årsbesked till drygt 1,6 miljoner låntagare. Vi skickar också ut betalningsplaner. Senast den 26 januari ska alla ha fått sina årsbesked och betalningsplaner. De som studerar med studiemedel behöver vanligtvis inte betala tillbaka på sitt studielån under tiden de har studiemedel.

I årsbeskedet finns uppgifter som är viktiga för låntagaren. Hur stor skulden är, hur mycket som betalades in 2017 och hur mycket som ska betalas under 2018. Det framgår också om det finns obetalda belopp för tidigare år.

Årsbeskeden finns tillgängliga tidigare för de som valt digitalt utskick i Mina sidor på csn.se. De som inte har digitala utskick, men skulle vilja ha årsbeskedet till Mina sidor inför nästa år, kan ändra det under Min profil i Mina sidor.

Låntagare som har anmält att få sitt årsbesked till myndighetsgemensamma Mina Meddelanden får sitt årsbesked både dit och på det sätt man har valt hos CSN (digitalt eller via post).

Årsbesked för utlandsbosatta som skickas med post varierar när de når mottagarna, eftersom de skickas till många olika länder. De skickas från CSN den 8 januari.

Mer information om att betala tillbaka

På CSN:s webbplats finns mer information om att betala tillbaka studielån.

Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här.
Har du frågor om ditt personliga ärende ska du Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

eller

Behöver du hjälp?

Kontakta oss


Hitta svar på dina frågor!

Våra e-tjänster

Logga in


Du kan utföra många ärenden själv genom våra e-tjänster

Dold textmodul