Hoppa till innehåll
Webbplatsen använder kakor
Vi använder kakor för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.
Läs mer om kakor på csn.se
Du som har fått en påminnelseavgift på grund av att autogirodragningen inte gjordes korrekt den 28 december kommer få den avgiften automatiskt borttagen.
Läs mer...

2018-05-24

Mindre studiemedel i slutet av maj

Utbetalningen i maj är för många studerande att mindre än vanligt. Det beror på att utbetalningarna av studiemedel sker i förskott.

I maj får den studerande alltså studie­medel för de veckor hen studerar i juni. Eftersom de flesta inte studerar hela juni månad blir beloppet lägre.

Om den studerande till exempel har studiemedel till och med vecka 22, får hen vanligtvis pengar för två veckor med utbetalningen i maj. Det innebär 5 086 kronor om studierna är på heltid och den studerande har fullt bidrag och lån.

Beroende på hur många veckor utbetalningen gäller för, kan utbetalningarna bli olika stora under terminen. I tjänsten Utbetalningar i Mina sidor eller i CSN:s app kan den studerande enkelt ta reda på vad som gäller för sina utbetalningar.

Artikel i CSN:s nyhetsbrev nr 5 - 2018

Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här.
Har du frågor om ditt personliga ärende ska du Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

eller

Behöver du hjälp?

Kontakta oss


Hitta svar på dina frågor!

Våra e-tjänster

Logga in


Du kan utföra många ärenden själv genom våra e-tjänster

Dold textmodul