Hoppa till innehåll

2018-06-12

CSN-lån för körkort kan bli verklighet

Regeringen la under hösten 2017 ett förslag om ett statligt lån för körkort. Förslaget innebär att vissa arbetslösa kunna ansöka om lån från CSN för att ta körkort. Regeringen väntas fatta beslut om körkortslånet i slutet av juni 2018.

Förslaget innebär att vissa grupper av arbetslösa i åldern 18–47 år ska kunna ta lån för att ta B-körkort vid godkända trafikskolor. Syftet är att hjälpa dessa personer att komma in på arbets­marknaden, och ett körkort kan förbättra chanserna till jobb.

Regeringen föreslår också att möjligheten att låna ska utvidgas under 2019 så att fler kan ansöka.

Möjligt att ansöka från 1 september

Om förslaget går igenom ska det gå att ansöka om körkortslån på CSN:s webbplats från och med den 1 september. Pengarna betalas ut till den person som har ansökt och fått lånet beviljat. Lånet är till för kostnader för låntagarens körkortsutbildning.

Mer information

Regeringen väntas fatta beslut om körkortslånet i slutet av juni 2018. När beslutet är fattat kommer du att kunna läsa mer på csn.se. Vi kommer även göra nya sidor på partneringången för våra samarbetspartners för körkortslånet.

regeringen.se finns mer information om förslaget.

Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här.
Har du frågor om ditt personliga ärende ska du Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

eller