Hoppa till innehåll
Webbplatsen använder kakor
Vi använder kakor för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.
Läs mer om kakor på csn.se
Lördagen den 23 februari genomför vi tekniskt underhåll av våra e-tjänster. Vi stänger därför tjänsterna mellan kl. 8.00 och 14.00.
Läs mer...

2018-10-22

Tänk på det här när du rapporterar påbörjade studier

Du kan tidigast rapportera uppgiften samma dag som den studerande har påbörjat studierna. Du kan alltså inte rapportera i förväg.

Kom ihåg att rapportera påbörjade studier direkt när de studerande börjat studera. Annars kommer de studerande få vänta på sin utbetalning. Du kan tidigast rapportera uppgiften samma dag som den studerande har påbörjat studierna. Du kan alltså inte rapportera i förväg.

Du intygar att studierna är påbörjade genom att registrera/studieförsäkra den studerande på den kurs eller de kurser som hen påbörjat.

Studerande med studiemedel och studiestartsstöd

CSN får bara betala ut studiemedel och studiestartsstöd om det kan styrkas att den studerande studerar enligt det hen ansökt och beviljats studiestöd för. Både skolan och den studerande själv måste intyga att studierna påbörjats.

Påminn gärna de studerande om att de också måste lämna studieförsäkran för att få sina pengar utbetalda. Det gör de enklast i Mina sidor eller via CSN:s app.

Hur ska du rapportera?

Hur du gör när du rapporterar påbörjade studier beror bland annat på vilken skolform du rapporterar för. Läs mer om studeranderapportering på csn.se/partner. Där hittar du också användarhandböcker och häften där vi beskriver rutinerna för din rapportering.

Rapporterar uppgifter till CSN

Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här.
Har du frågor om ditt personliga ärende ska du Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

eller

Behöver du hjälp?

Kontakta oss


Hitta svar på dina frågor!

Våra e-tjänster

Logga in


Du kan utföra många ärenden själv genom våra e-tjänster

Dold textmodul