Hoppa till innehåll
Webbplatsen använder kakor
Vi använder kakor för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.
Läs mer om kakor på csn.se

2019-01-10

Årsbesked och betalningsplaner

Under januari skickar CSN ut 1,6 miljoner årsbesked och nästan 1,3 miljoner betalningsplaner till våra låntagare. I slutet av januari ska alla ha fått sina årsbesked och betalningsplaner. De som studerar med studiemedel behöver vanligtvis inte betala tillbaka på sitt studielån under tiden de har studiemedel.

I årsbeskedet finns uppgifter som är viktiga för låntagaren. Hur stor skulden är, hur mycket som betalades in 2018 och hur mycket som ska betalas under 2019. Uppgifter om när och hur mycket låntagaren ska betala under året finns i betalningsplanen.

Låntagarna kan välja att få årsbeskeden digitalt till Myndighetsgemensamma Mina meddelanden eller till CSN:s Mina meddelanden, eller med vanlig post. Årsbeskeden finns tillgängliga tidigare för de som valt digitalt utskick. I år har drygt 862 000 låntagaren valt att få sitt årsbesked digitalt till Myndighetsgemensamma Mina meddelanden.

De som inte redan har valt digitala utskick, men skulle vilja få årsbeskedet till CSN:s Mina sidor inför nästa år, kan ändra det under Min profil i Mina sidor. De som vill ansluta sig till en digital brevlåda kan läsa mer om vilka digitala brevlådor som finns och hur det går till på minameddelanden.se.

Årsbesked för utlandsbosatta som skickas med post varierar när de når mottagarna, eftersom de skickas till många olika länder. De skickas från CSN den 7 januari.

Det är möjligt att betala studielån via autogiro, e-faktura eller med inbetalningskort. Inbetalningskort följer med betalningsplanen. Fördelen med autogiro och e-faktura är att det minskar risken att glömma betala. Ansökan om autogiro eller e-faktura gör låntagaren direkt i sin internetbank.

Mer information om att betala tillbaka

csn.se finns mer information om att betala tillbaka studielån.

Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här.
Har du frågor om ditt personliga ärende ska du Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

eller

Behöver du hjälp?

Kontakta oss


Hitta svar på dina frågor!

Våra e-tjänster

Logga in


Du kan utföra många ärenden själv genom våra e-tjänster

Dold textmodul