Skolkrapportering inför sommaren

Innan skolan stänger för sommaren är det bra om ni skickar in eventuella frånvarounderlag för era gymnasiestuderande. Tänk också på att rapportera till CSN om ni har studerande som skolkat, men som nu är tillbaka i heltidsstudier igen.

Frånvarounderlaget ska visa den otillåtna frånvaron till och med den dag som ni skickar in underlaget. Innan ni skickar in frånvarounderlaget är bra om ni kontrollerar att

  • det datum ni skriver som den studerandes första skolkdag är samma som det datum ni rapporterar som första skolkdag i webbtjänsten (51:an)
  • den studerandes personnummer stämmer.

Tänk på att skicka ett underlag per studerande. Ni kan alltså inte skriva flera studerande på samma underlag.

Rapportera direkt när studerande slutat skolka

En studerande som skolkat har ofta fått pengar som han eller hon inte haft rätt till. När den studerande kommer tillbaka till heltidsstudier igen försöker vi i första hand att dra de pengarna från kommande utbetalningar. Om de kommande utbetalningarna inte räcker, får den studerande ett återkrav. Då tillkommer det även en avgift på 100 kronor.

Om vi inte får reda på att den studerande har börjat studera på heltid igen, kan den studerande få ett återkrav på pengar som han eller hon faktiskt har rätt till. Därför är det viktigt att ni direkt rapporterar till oss när den studerande slutat skolka.

Senast uppdaterad: 2014-05-08