Nytt material om ansökan

Den 17 maj produktionssatte vi förändringarna i studiemedelsansökan. Det innebär bland annat att alla nu måste logga in för att söka studiemedel och att det går att ändra sin ansökan innan vi har beslutat om den. Vi har utifrån detta tagit fram nya filmer till csn.se och håller även på att ta fram stödmaterial till dig som vägleder.

Genom att logga in blir det lättare för den studerande att göra rätt. Då kan vi presentera de uppgifter vi har, exempelvis om utbildningen. Dessutom ser den studerande sina tidigare ansökningar och kan enkelt ändra sin ansökan om det behövs, i stället för att göra en helt ny. Från och med nu går det att ändra sin ansökan även innan vi har fattat beslut om den. Det är något som många studerande efterfrågat.

Filmer om ansökan

På csn.se finns filmer som kort beskriver det som är viktigt att tänka på när den studerande ska söka studiemedel. Följande nya filmer finns om ansökan:

  • Söka studiemedel
  • Söka studiemedel för utlandsstudier
  • Söka studiemedel för dig som är utländsk medborgare
  • Om e-legitimation

Filmerna ligger under respektive studerandeingång på csn.se. Vi har även samlat alla filmer under ingången Utbildningsanordnare och vägledare, på sidan .

Stödmaterial vid vägledningssamtalet

Vi vet att många som vägleder studerande har använt det oinloggade spåret för att visa hur de ska fylla i sin ansökan. Eftersom den möjligheten nu försvinner håller vi på att ta fram ett stödmaterial som du kan använda i vägledningssamtalet.

Bildspel om ansökan

Vi har tagit fram ett bildspel som visar de olika stegen i ansökan. På vissa bilder finns små informationstexter. Vi har valt att visa hur det ser ut för en person som söker studiemedel för studier på komvux, men bildspelet fungerar även för en person som ska studera på folkhögskola eller vid en annan skolform.

Bildspel Söka studiemedel - steg för steg (pdf, nytt fönster)

Instruktionsfilm om ansökan

Vi håller även på att ta fram en film som visar hur man gör när man söker studiemedel. Det är en skärminspelning som visar hur en person klickar sig fram i ansökan med en röst som berättar vad man behöver tänka på.

Planen är att den ska finnas på plats innan terminsstart. Den kommer också att ligga på sidan .

Läs mer om studiemedelsansökan

Senast uppdaterad: 2014-06-04