Jump to content

Min inkomst har ändrats. Måste jag anmäla det till er?

Om du studerar

Om din inkomst ändras och blir över fribeloppet, är det viktigt att du meddelar det till CSN. Då ser vi till att justera dina studiemedel eller ditt studiestartsstöd, så att du får rätt belopp utbetalt. På så sätt kan du förhindra att du får återkrav, det vill säga att du måste betala tillbaka pengar som du felaktigt fått utbetalt. Du kan meddela ändrad inkomst i Mina sidor.

Om du har meddelat CSN att du beräknar ha inkomster över fribeloppet och din inkomst blir lägre, är det också viktigt att meddela oss. Då kan du ha rätt till mer studiemedel.

Fram till 30 juni 2022 är fribeloppet inom studiemedlen tillfällligt borttaget på grund av coronapandemin, så inkomster som du har haft under första halvåret 2022 påverkar inte dina studiemedel. Under den perioden behöver du som studerar med studiemedel inte meddela CSN om din inkomst ändras.

 

Inkomst och fribelopp

Om du betalar tillbaka på dina studielån och har fått nedsättning

Om du har ansökt om nedsättning (betala mindre) med hänsyn till din inkomst, är det viktigt att du meddelar CSN om din inkomst ändras. Enklast gör du det i Mina sidor här på csn.se.

Ikon för uppdaterad Uppdaterad: 2022-02-03
Hjälpte den här sidan dig?