Hoppa till innehåll
Du får behålla ditt studiestöd från CSN även om skolan stänger på grund av coronaviruset. Regeringen har också meddelat att de tillfälligt lättar på reglerna för fribeloppet. Syftet är att underlätta för dig som exempelvis behöver gå in och arbeta inom vården och för dig som blivit arbetslös och nu vill börja studera. Fribeloppet slopas därför helt för alla som har studiemedel. Det finns även trygghetsregler för dig som betalar tillbaka på dina studielån, ifall din ekonomi påverkas och du får svårt att betala.
Läs mer...

Varför har jag fått ett avvisningsbeslut?

Det beror på att du har gjort en ansökan eller ändring i Mina sidor, men inte skickat in en utskrift som du skrivit under. Du hade loggat in med din person­liga kod (inte e-legitimation), och då behöver vi din under­skrift för att kunna behandla ansökan eller ändringen. Utan din underskrift måste vi fatta ett avvisningsbeslut.

Avvisnings­beslutet påverkar inte de studie­medel som du redan har fått beslut om.

Vill du göra om din ansökan eller ändring?

Det bästa är att du loggar in i Mina sidor med mobilt bank-id eller annan e‑legi­tima­tion. Då kan du skicka in dina uppgifter direkt från Mina sidor – snabbt, smidigt och utan risk för avvisnings­beslut.

Exempel på varför du får ett avvisnings­beslut

  • Du har ändrat din ansökan men inte skickat in en under­skriven utskrift. Då får du ett avvisnings­beslut på ändringen.
  • Du har fyllt i flera ansök­ningar i Mina sidor, men bara skickat in en som är under­skriven. Då får du avvisnings­beslut på de ansökningar som du inte skickade in.
  • Du har gjort flera ändringar och inte skickat in någon av dem. Då får du ett avvisnings­beslut, men bara på den ändring du gjorde sist.
Ikon för uppdaterad Uppdaterad: 2018-05-14
Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här, då ska du i stället gå till sidan Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

eller