session uppdatera gms varning förnya
Vill du stanna kvar på sidan?
Du har varit inaktiv i en längre stund och kommer att bli utloggad om du inte väljer att stanna kvar på sidan.
Automatisk utloggning sker om cirka
Stanna kvar på sidan
Problem med nätverket
Inget internet. Kontrollera din nätverksanslutning.
Tillfälligt tekniskt fel

Varför har jag fått ett avvisningsbeslut?

När du ansöker om studiemedel kan du få ett beslut om att vi avvisat din ansökan. Det beror oftast på att du har gjort en ansökan eller ändring i Mina sidor när du loggat in med din personliga kod (inte e-legitimation), men inte skickat in en utskrift som du skrivit under. Vi behöver din underskrift för att kunna behandla din ansökan.

Exempel på varför du får ett avvisningsbeslut

  • Du har gjort en ansökan i Mina sidor och loggat in med personlig kod, men inte skickat in en utskrift som du skrivit under.
  • Du har ändrat din ansökan men inte skickat in en under­skriven utskrift. Då får du ett avvisnings­beslut på ändringen.
  • Du har fyllt i flera ansök­ningar i Mina sidor, men bara skickat in en som är under­skriven. Då får du avvisnings­beslut på de ansökningar som du inte skickade in.
  • Du har gjort flera ändringar och inte skickat in någon av dem. Då får du ett avvisnings­beslut, men bara på den ändring du gjorde sist.

Avvisningsbeslutet påverkar inte de studie­medel som du redan har fått beslut om.

Vill du göra om din ansökan eller ändring?

Det bästa är att du loggar in i Mina sidor med mobilt bank-id eller annan e‑legi­tima­tion. Då kan du skicka in dina uppgifter direkt från Mina sidor – snabbt, smidigt och utan risk för avvisnings­beslut.

Uppdaterad: 2023-12-21
Hjälpte den här sidan dig?