session uppdatera gms varning förnya
Vill du stanna kvar på sidan?
Du har varit inaktiv i en längre stund och kommer att bli utloggad om du inte väljer att stanna kvar på sidan.
Automatisk utloggning sker om cirka
Stanna kvar på sidan
Problem med nätverket
Inget internet. Kontrollera din nätverksanslutning.
Tillfälligt tekniskt fel

2023-03-14

Den offentliga omställnings­organisationen är nu igång

Nu är det klart att Den offentliga omställningsorganisationen kan börja erbjuda sina tjänster. Därmed kan även de utan kollektivavtal få hjälp av en omställnings­organisation innan man ansöker om omställnings­studiestöd.

Om du ska söka omställningsstudiestöd kan en omställnings­organisation hjälpa dig att både hitta en utbildning som stärker din ställning på arbetsmarknaden och skriva ett yttrande till CSN. Yttrandet är vägledande i CSN:s prövning i huruvida man har rätt till stödet eller ej.

För de som saknar kollektivavtal finns Den offentliga omställnings­organisationen, som på grund av en överklagan inte kunde starta sin rådgivning och vägledning när ansökan för omställnings­studiestöd öppnade 1 oktober 2022.

Kan lämna yttranden på ansökningar från och med 10 mars

Nu är den rättsliga överklagandeprocessen avslutad och därmed kan Den offentliga omställningsorganisationen börja erbjuda sina tjänster. De kan lämna yttranden på ansökningar som kommit in till CSN från den 10 mars. Detta innebär att alla som vill söka omställningsstudiestöd kan få hjälp av en omställningsorganisation innan ansökan, vilket vi på CSN rekommenderar.

Du hittar mer information om Den offentliga omställnings­organisationen på Nysteget.se.

Se vilket stöd du kan få från en omställningsorganisation

Hjälpte den här sidan dig?