Hoppa till innehåll

Examensarbete och praktik

Som student har du möjlighet att få en inblick i vår verksamhet på olika sätt. Vi erbjuder examensarbete, praktik och sommarjobb.

Det kan vara ett sätt knyta nya kontakter och samtidigt få kunskap och förståelse för hur verksamheten fungerar. Du får också möjlighet att testa dina praktiska- och teoretiska kunskaper samtidigt som vi får tillfälle att lära känna dig och ta till oss dina kunskaper och idéer.

Examensarbete

När du skriver ditt examensarbete hos oss får du möjlighet att utveckla dina teoretiska kunskaper. Du får dessutom nyttiga erfarenheter och värdefulla kontakter inför framtiden. Under examensarbetet har du ett nära samarbete med din handledare.

För oss är ditt examensarbete ett utmärkt tillfälle att få lära känna dig och ta del av dina kunskaper och idéer. Det är inte bara ett led i din utbildning utan också en bra möjlighet för oss att få kontakt med framtida medarbetare. Du får samtidigt ett bra tillfälle att uppleva oss som arbetsgivare.

Så ansöker du om examensarbete

Skicka din intresseanmälan till examensarbete_praktik@csn.se med följande uppgifter:

  • Inom vilket verksamhetsområde det gäller
  • CV och ett personligt brev
  • Omfattningen på examensarbetet (antal poäng)
  • Ditt förslag på vad du skulle vilja skriva om
  • Under vilken period det gäller

Vi ser helst att du är ute i god tid med din intresseanmälan. Möjligheten att skriva examensarbete hos oss beror på dina önskemål och vilka behov vi har.

Praktik

Vi hjälper gärna till med att försöka ordna praktikplatser för studenter och arbetssökande.

Under din praktik får du handledning och möjlighet till personlig utveckling. Vi jobbar för att din praktiktid ska bli både spännande och lärorik och för att du ska få en bild av hur det är att arbeta hos oss. Du knyter också viktiga kontakter inför ditt framtida yrkesliv. Vi erbjuder främst praktikplats till dig som studerar vid högskola och universitet. Du som går en yrkeshögskoleutbildning och har en del av utbildningen förlagd till en arbetsplats i form av lärande i arbetet (LIA) kan också få praktikplats hos oss. Vi prioriterar de studenter som har praktik som en del av sin utbildning.

Vi ser praktik som ett sätt att komma i kontakt med framtida medarbetare och gör därför vi ett noggrant urval bland ansökningar. Verksamhetens behov styr möjligheten att ta emot praktikanter och det kan variera över tid.

Så ansöker du om praktik

Skicka din intresseanmälan till examensarbete_praktik@csn.se med följande uppgifter:

  • Inom vilket verksamhetsområde du söker
  • CV och ett personligt brev
  • Under vilken period det gäller

Vi ser helst att du är ute i god tid med din intresseanmälan. Om vi kan ta emot dig som praktikant beror på dina önskemål och våra möjligheter att ta emot praktikanter hos oss vid det aktuella tillfället.

Ansök om Mittuniversitetets Internship 2022 - jobba med oss på CSN

CSN deltar i Mittuniversitets satsning på internships för blivande studenter under sommaren 2022. Nu är ansökan öppen och denna gång handlar uppdraget om att använda öppna data för att effektivisera informationsspridning. Låter det som något för dig? Läs mer och ansök här.

Syftet med detta internship är att kunna ge dig som pluggar till civilingengör en kickstart på din karriär. Samtidigt som vi får ta del av dina klokskaper. Som deltagare i Mittuniversitetes internship arbetar du på uppdrag av ett företag eller en myndighet för att hitta lösningar på skarpa uppdrag. Läs mer här: www.miun.se/civing/internship 

Sommarjobb

Varje år får vi möjlighet att ta emot ett större antal sommarjobbare som stöttar upp på våra handläggningskontor. Placeringsort kan variera beroende på vårt behov av förstärkning. Vi erbjuder oftast sommarjobb som studiestödsutredare.

Klicka här för att läsa mer och söka ditt sommarjobb hos oss!

Ikon för uppdaterad Uppdaterad: 2021-12-16
Hjälpte den här sidan dig?