session uppdatera gms varning förnya
Vill du stanna kvar på sidan?
Du har varit inaktiv i en längre stund och kommer att bli utloggad om du inte väljer att stanna kvar på sidan.
Automatisk utloggning sker om cirka
Stanna kvar på sidan
Problem med nätverket
Inget internet. Kontrollera din nätverksanslutning.
Tillfälligt tekniskt fel

Anna blev som nykär i jobbet: ”Kulturen är inspirerande”

Anna, registrator på CSN, står i kontorsmiljö med gröna växter i bakgrunden.

Anna, registrator på ekonomiavdelningen

På CSN jobbar jag som registrator på ekonomiavdelningen. Där får jag utlopp för min sida som gillar ordning och reda. Samtidigt får jag vara på en arbetsplats där jag verkligen gillar kulturen – jag får alltid ett leende från kollegorna jag möter i korridorerna.

Jag sökte mig till CSN för att jag kände att det skulle kunna vara en bra arbetsplats. Och redan på intervjun fick jag den känslan förstärkt. Det som lockade mig hit var att jag tyckte det skulle vara kul att få jobba i en grupp med registratorer, då jag har varit ensam registrator på mina tidigare arbeten. Fördelen med att vara flera som jobbar tillsammans är att det går att bolla frågor och funderingar och lära sig av varandra.

Min vardag består bland annat av att registrera handlingar som kommer in till, eller skapas av, CSN. Vi på registraturen fungerar lite som ”spindeln i nätet” när det gäller dokumenthantering. Det är våran uppgift att känna till vilka handlingar som ska registreras. Vi förmedlar även kontakten mellan den som söker information och den som har informationen och vi behöver därför vara insatt i all verksamhet på CSN, men utan att vara experter på de olika sakområdena. Det är mycket sortering och att försöka få ordning på saker och ting, det gillar jag. Jag är ingen som sparar på saker i onödan, men det är viktigt att ha kunskap om vad som ska vara kvar och vad som ska kastas. I mitt område är det alltid saker som utvecklas och nya uppgifter dyker alltid upp efter vägen – man blir aldrig fullärd.

Jag började på CSN i januari 2023 och jag trivs verkligen här. Jag känner att jag har fått en nytändning av att jobba med kollegor inom samma område. Alla i min arbetsgrupp är väldigt olika, men vi kompletterar varandra på ett bra sätt tycker jag. Jag uppskattar och tycker att det är viktigt att arbetsgivaren ser fördelen med skillnader i ett team. Det märks att det är en fin kultur här, CSN-huset som är vårt förhållningssätt och miljön är väldigt inspirerande. När jag berättade om detta för en kompis sa hen: ”Det låter som att du är nykär”.

Publicerad: 2023-08-23
Hjälpte den här sidan dig?