session uppdatera gms varning förnya
Vill du stanna kvar på sidan?
Du har varit inaktiv i en längre stund och kommer att bli utloggad om du inte väljer att stanna kvar på sidan.
Automatisk utloggning sker om cirka
Stanna kvar på sidan
Problem med nätverket
Inget internet. Kontrollera din nätverksanslutning.
Tillfälligt tekniskt fel

Anna-Karin lämnade den hektiska revisorsvärlden - fann balansen på CSN

Anna-Karin sitter i en fåtölj i en korridor.

Anna-Karin, controller på ekonomiavdelningen

Ekonomi har alltid varit min bas. Tidigare i min karriär jobbade jag som auktoriserad revisor och upplevde att det fanns en karriärbana inriktad på sälj och många övertidstimmar i den branschen, som inte riktigt passade mig i längden. Här på CSN får jag arbeta med komplexa redovisningsfrågor och har möjligheten utvecklas – utan den extremt hektiska arbetsmiljön.

Jag kom från revisorsvärlden, vi bodde i Skåne som är ungefär hundra mil från min hemort. I samband med att jag fick barn ville jag flytta hemåt och göra något annat helt enkelt. Jag blev rekommenderad CSN av en kollega på mitt förra företag som tidigare jobbat på Riksrevisionen och granskat CSN. Hon hade jättemycket bra att säga om myndigheten och när en tjänst kom ut som redovisningsekonom tog jag chansen.

Jag jobbade med redovisning och avstämningar inom låneverksamheten under mina tre första år. Sedan kom controllertjänsten jag nu har och jag bytte tjänst inom avdelningen. Det är ju fantastiskt att det finns möjligheter att röra sig inom myndigheten. Jag har jättestor nytta av mina tidigare erfarenheter – jag har med mig både kunskap och kontakter från många delar av verksamheten. Många gånger jobbar jag nu med personer som jag varit med att lära upp. Det är jättekul!

För mig är det viktigt att känna att min arbetsgivare tror på att utveckla sin personal. Att man tar tillvara på de intressen som finns, då får man driv! Och där är CSN starka.

Personligen tycker jag att jobbet är roligast på grund av den komplexitet som finns i CSN:s redovisning och att det ständigt kommer nya uppdrag och frågeställningar. Mitt jobb är en perfekt mix mellan återkommande uppgifter och nya spännande utmaningar! Jag gillar också att få jobba med det unika uppdraget CSN har, att få vara en del av en myndighet som möjliggör studier för många.

Det som gjort att jag trivts och stannat kvar är att det alltid finns mycket att lära, att vi har trevliga kollegor och bra chefer och ledarskap. Chefer som är insatta och "hands on", som är med oss och jobbar och har bred kunskap inom området. De kan utveckla mig för att de förstår hantverket. Men det finns också tillit till att jag och mina kollegor har spetskompetens. För mig är det en perfekt balans.

Publicerad: 2023-08-23
Hjälpte den här sidan dig?