session uppdatera gms varning förnya
Vill du stanna kvar på sidan?
Du har varit inaktiv i en längre stund och kommer att bli utloggad om du inte väljer att stanna kvar på sidan.
Automatisk utloggning sker om cirka
Stanna kvar på sidan
Problem med nätverket
Inget internet. Kontrollera din nätverksanslutning.
Tillfälligt tekniskt fel

Boel trivs med en varierande vardag: "Det händer mycket på CSN"

Boel, jurist på CSN, står i en trappa.

Boel, jurist på rättsavdelningen

I 20 år har jag jobbat på CSN. 20 år. Under den tiden har jag hunnit göra en mängd olika saker. Jag började som handläggande jurist, sedan har jag jobbat med utvecklingsfrågor och även varit chef. Sedan 2017 jobbar jag som jurist på rättsavdelningen.

Det bästa med mitt jobb är just att det är så varierande arbetsuppgifter. Man lär sig något nytt nästan varje dag. Man får arbeta med olika saker och om man vill gå åt ett håll så kan man göra det. Bara på rättsavdelningen finns det olika vägar att testa – förvaltning eller verksamhetsjuridik. Vill man jobba mot departementet och regelutveckling så kan man göra det, vill man jobba mer mot projekt och verksamhetsutveckling så finns det också. Vi arbetar mycket med handläggare och mot slutkunden, alltså våra låntagare, då man får träffa många människor. Rättsavdelningen arbetar med många utbildningar vilket också kan vara väldigt roligt vare sig det är live eller via video. Det finns också utrymme för att få ta mycket eget ansvar – och det gillar jag. Att det finns mycket att göra för att utveckla sin vardag.

Jag tycker om att jobba statligt och jag tycker om att jobba med återbetalning av studielån. På CSN känner jag att man kan göra en insats för både studerande och återbetalare. Det känns att man gör något viktigt. Många tror ju att det är ganska stelt på myndigheter men så är det verkligen inte. Kulturen är framför allt öppen, tillitsfull och det är kort till beslut. Vi jobbar dessutom med frågor som ligger nära studerande och ungdomar. Det märks på vår kultur och hastighet, man måste vara snabb; vi kan inte komma med gammal teknik eller ligga efter, det fungerar inte. Det gör att det händer jättemycket på CSN.

Uppdaterad: 2022-12-19
Hjälpte den här sidan dig?