session uppdatera gms varning förnya
Vill du stanna kvar på sidan?
Du har varit inaktiv i en längre stund och kommer att bli utloggad om du inte väljer att stanna kvar på sidan.
Automatisk utloggning sker om cirka
Stanna kvar på sidan
Problem med nätverket
Inget internet. Kontrollera din nätverksanslutning.
Tillfälligt tekniskt fel

Stefan gick från elitidrottsman till pressekreterare

Stefan, pressekreterare på CSN syns på bild i röd tröja.

Stefan, pressekreterare på kommunikationsenheten

För ungefär två år sedan pensionerade jag mig från en elitidrottskarriär inom friidrott och först då började jag jobba heltid, och även statligt, när jag fick en tjänst på Bolagsverket. Under min karriär som sprinter, där jag fick äran att vara med i landslaget i många år, arbetade jag nämligen halvtid på ett privat företag.

Min karriär på CSN inleddes i början av 2022 och här jobbar jag som pressekreterare, något jag tycker är väldigt roligt. Min roll handlar framför allt om att se till att de som är intresserade av CSN, till exempel journalister, får den information som de behöver och jag ser också till att det vi gör syns och hörs utåt.

Privatlivet får ta plats

Jag bor strax utanför Sundsvall tillsammans med min familj. På fritiden gillar vi bland annat att vara ute i naturen och göra olika utflykter, dels på hemmaplan men också i fjällen.

Annars är det ju ett livspussel som ska gå ihop och då underlättar det faktiskt att arbeta på CSN. Här bryr man sig om privatlivet och det finns alla möjligheter att kombinera det med arbetslivet på ett bra sätt – till exempel genom möjligheterna att jobba hemifrån och att man har fler semesterdagar.

Ett meningsfullt jobb

Förutom flexibiliteten som följer med mitt jobb och att CSN är en bra arbetsgivare med bra chefer och en fin kollegial kultur, så känner jag att jag gör någonting meningsfullt. Känslan av att jobba i en myndighet som har ett så fint uppdrag, nämligen att hjälpa folk till studier, bli det de vill och uppnå sina mål, gör att jag kan gå till jobbet med huvudet högt och en bra känsla i magen varje dag. Och det är ju faktiskt så att jag själv inte hade suttit här utan CSN – en historia jag delar med många andra.

Uppdaterad: 2022-12-19
Hjälpte den här sidan dig?