Hoppa till innehåll
Du får behålla ditt studiestöd från CSN även om skolan stänger på grund av coronaviruset. Regeringen har också meddelat att de tillfälligt lättar på reglerna för fribeloppet. Syftet är att underlätta för dig som exempelvis behöver gå in och arbeta inom vården och för dig som blivit arbetslös och nu vill börja studera. Det finns även trygghetsregler för dig som betalar tillbaka på dina studielån, ifall din ekonomi påverkas och du får svårt att betala.
Läs mer...

2017-11-27

CSN:s två miljoner kunder möts av en ny webbplats

Nu har CSN lanserat nya csn.se. En helt ny webbplats med nya färger, nya ingångar och enklare texter. Allt bättre anpassat för kunder som använder mobil och läsplatta mer än dator.

CSN har arbetat mycket med innehållet på den nya webbplatsen, att anpassa texterna för att ge bra träffar till kunder som söker via sökmotorer eller webbplatsens egen sökfunktion. Texterna är skrivna på klarspråk för att bli enkla och begripliga för kunderna.

Viktigt att testa

Under arbetets gång har både ingångar och texter testats på riktiga användare. Det har varit viktigt att studerande fått tycka till och lämna synpunkter på förbättringar.

- Vi har arbetat mycket med tillgänglighet och användbarhet för att webbplatsen ska fungera bra för alla användare. Vi har tagit hjälp av kunder som fått testa både funktioner och innehåll, säger Anna Emilsson, redaktör för csn.se.

Nya csn.se passar bättre för kunder som använder mobil och läsplatta. Innehållet har bearbetats och prioriterats för att det passa mindre skärmar som de flesta av CSN:s kunder använder.

Utvecklingen fortsätter

CSN fortsätter nu att utveckla webbplatsen ytterligare utifrån synpunkter från kunderna. Framöver blir det även en ny ingång för samarbetspartners och informationen på andra språk ska förbättras. CSN utreder även ytterligare utveckling av e-tjänster.

För mer information: Anna Emilsson, kommunikatör CSN, 072-211 12 23.
Presskontakt: Klas Elfving, pressekreterare CSN, 076-119 65 51.

Fakta CSN

Cirka 900 000 studerande får ekonomiskt stöd av CSN varje år. Drygt 1,4 miljoner personer har studielån. CSN finns på 11 orter i Sverige, myndigheten har cirka 900 medarbetare.

Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här, då ska du i stället gå till sidan Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

eller