Hoppa till innehåll
Du får behålla ditt studiestöd från CSN även om skolan stänger på grund av coronaviruset. Regeringen har också meddelat att de tillfälligt lättar på reglerna för fribeloppet. Syftet är att underlätta för dig som exempelvis behöver gå in och arbeta inom vården och för dig som blivit arbetslös och nu vill börja studera. Det finns även trygghetsregler för dig som betalar tillbaka på dina studielån, ifall din ekonomi påverkas och du får svårt att betala.
Läs mer...

2019-07-08

CSN ordnar pressträff: Nya siffror över hur många gymnasieelever som får studiebidraget indraget på grund av skolk

Tisdagen den 9 juli presenterar CSN nya uppgifter om hur många elever som fått studiebidraget indraget på grund av skolk läsåret 2018/2019.

CSN redovisar siffror för riket, länen och Sveriges kommuner. CSN redogör även för utvecklingstendenser och förklaringar över tid, fakta om könsskillnader samt fakta om skillnader mellan fristående och kommunala skolor.

Det framgår även hur många elever som fått återkrav på grund av sina indragna studiebidrag och hur många elever som får sina återkrav överförda för indrivning hos Kronofogdemyndigheten. Plus många andra fakta runt indragna studiebidrag.

Tider tisdagen den 9 juli:

09.00 anordnar pressträff på CSN:s kontor i Solna Strand. Vid pressträffen deltar CSN:s analytiker Andreas Dahlkvist.

09.30 publiceras pressmeddelande med siffror på kommun- läns och riksnivå samt övrigt material på CSN:s webbplats CSN.se.

Plats för pressträff: CSN:s kontor i Stockholm, Vretenvägen 8, Solna (tunnelbana Solna Strand).

För anmälan och inpassering till pressträffen: mejla eller ring pressekreterare klas.elfving@csn.se, telefon 076-1196551.


Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här, då ska du i stället gå till sidan Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

eller