Hoppa till innehåll

2019-10-18

Återbetalning av studielån i fokus när Ernkrans besökte CSN i Sundsvall

Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, har besökt CSN:s huvudkontor i Sundsvall. I fokus var bland annat CSN:s särskilda uppdrag att öka återbetalningen bland utlandsbosatta låntagare.

- Det arbetet ger bra effekter, en högre andel av låntagarna i utlandet betalar nu av på studielånen. Vi jobbar extra hårt med låntagarna i USA där vi vunnit flera fall i olika domstolar. Vi jobbar också betydligt mer aktivt med att kontakta låntagare i utlandet som inte betalar, säger Maria Edström, avdelningschef vid CSN.

Viktigt med digitalisering

CSN har cirka 350 medarbetare i Sundsvall. Vid besöket fick ministern vara med i handläggningen av studielånsärenden, hon fick även veta mer om CSN:s hälsofrämjande arbete.

I Sundsvall lägger CSN för närvarande mycket tid och pengar på att förnya it-systemen - för att kunna bygga bra digitala tjänster för de studerande även i framtiden.
- Vi har ett av världens mest generösa studiestöd där vi ger möjlighet till hundratusentals personer att studera varje år. Medarbetarna på våra kontor runt om i landet och på huvudkontoret i Sundsvall är avgörande för att det ska bli verklighet, säger Christina Forsberg, generaldirektör vid CSN.

Vill du ha kontakt med Maria Edström eller Christina Forsberg? Hör av dig till CSN:s pressekreterare Klas Elfving, 076-1196551.

Hjälpte den här sidan dig?