session uppdatera gms varning förnya
Vill du stanna kvar på sidan?
Du har varit inaktiv i en längre stund och kommer att bli utloggad om du inte väljer att stanna kvar på sidan.
Automatisk utloggning sker om cirka
Stanna kvar på sidan
Problem med nätverket
Inget internet. Kontrollera din nätverksanslutning.
Tillfälligt tekniskt fel

2019-10-18

Återbetalning av studielån i fokus när Ernkrans besökte CSN i Sundsvall

Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, har besökt CSN:s huvudkontor i Sundsvall. I fokus var bland annat CSN:s särskilda uppdrag att öka återbetalningen bland utlandsbosatta låntagare.

- Det arbetet ger bra effekter, en högre andel av låntagarna i utlandet betalar nu av på studielånen. Vi jobbar extra hårt med låntagarna i USA där vi vunnit flera fall i olika domstolar. Vi jobbar också betydligt mer aktivt med att kontakta låntagare i utlandet som inte betalar, säger Maria Edström, avdelningschef vid CSN.

Viktigt med digitalisering

CSN har cirka 350 medarbetare i Sundsvall. Vid besöket fick ministern vara med i handläggningen av studielånsärenden, hon fick även veta mer om CSN:s hälsofrämjande arbete.

I Sundsvall lägger CSN för närvarande mycket tid och pengar på att förnya it-systemen - för att kunna bygga bra digitala tjänster för de studerande även i framtiden.
- Vi har ett av världens mest generösa studiestöd där vi ger möjlighet till hundratusentals personer att studera varje år. Medarbetarna på våra kontor runt om i landet och på huvudkontoret i Sundsvall är avgörande för att det ska bli verklighet, säger Christina Forsberg, generaldirektör vid CSN.

Vill du ha kontakt med Maria Edström eller Christina Forsberg? Hör av dig till CSN:s pressekreterare Klas Elfving, 076-1196551.

Hjälpte den här sidan dig?