session uppdatera gms varning förnya
Vill du stanna kvar på sidan?
Du har varit inaktiv i en längre stund och kommer att bli utloggad om du inte väljer att stanna kvar på sidan.
Automatisk utloggning sker om cirka
Stanna kvar på sidan
Problem med nätverket
Inget internet. Kontrollera din nätverksanslutning.
Tillfälligt tekniskt fel

2022-03-23

Statssekreterare Kristina Persdotter besökte CSN

Utbildningsdepartementets statssekreterare Kristina Persdotter besökte CSN:s huvudkontor i Sundsvall 21 mars. Fokus under mötet var bland annat det nya omställningsstudiestödet, som kommer att kunna sökas från och med i höst.

Kristina Persdotter, statssekreterare på Utbildningsdepartementet, besökte Sundsvall och CSN:s huvudkontor 21 mars. Under besöket fick statssekreteraren information om CSN och studiestödet och även CSN:s framgångsrika arbete med att öka återbetalningen och driva in skulder utomlands. Statssekreteraren fick också medlyssna på kundsamtal, något som uppskattades särskilt.

En stor del av mötet ägnades åt det nya omställningsstudiestödet, ett nytt studiestöd för människor mitt i livet som vill vidareutbilda sig. På CSN pågår förberedelserna för fullt för det nya stödet som kommer att kunna sökas från och med 1 oktober i år.

– Vad spännande att se reformen komma till liv, kommenterade Kristina Persdotter. Det måste vara roligt att bygga upp och se betydelsen för svensk arbetsmarknad.

Läs mer om det nya omställningsstudiestödet här.

Kontaktuppgifter

För mer information kontakta:

Stefan Tärnhuvud
Pressekreterare
073 181 60 04

Hjälpte den här sidan dig?