session uppdatera gms varning förnya
Vill du stanna kvar på sidan?
Du har varit inaktiv i en längre stund och kommer att bli utloggad om du inte väljer att stanna kvar på sidan.
Automatisk utloggning sker om cirka
Stanna kvar på sidan
Problem med nätverket
Inget internet. Kontrollera din nätverksanslutning.
Tillfälligt tekniskt fel

2022-05-05

Christina Forsberg fortsätter som generaldirektör för CSN – regeringen förlänger förordnande

Regeringen har beslutat att förlänga CSN:s generaldirektör Christina Forsbergs förordnande med tre år. Beslutet togs vid ett sammanträde idag.

Christina Forsberg har varit generaldirektör på CSN sedan 2016. Hon började som chef för myndighetens utbetalningsavdelning 2015, och gick sedan vidare till vikarierande generaldirektör innan regeringen erbjöd henne tjänsten som ordinarie.

– Att få leda myndigheten som är ansvarig för ett av världens mest generösa studiestöd är ett fint och viktigt uppdrag. Vi i CSN bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål. Jag är stolt och glad över möjligheten att fortsätta mitt uppdrag som generaldirektör, säger Christina Forsberg.

Under hennes år som generaldirektör för CSN har fokus bland annat varit att öka återbetalningen och förbättra kundernas upplevelse av myndigheten.

– De senaste åren har antalet studerande med studiemedel ökat och den utvecklingen väntas fortsätta, bland annat som en följd av det nya omställningsstudiestödet som sjösätts i höst. Vi har med andra ord många spännande saker framför oss och där vi i CSN bidrar till att lyfta kunskapssamhället och till en god samhällsekonomi i stort, fortsätter Christina Forsberg.

Kontaktuppgifter

Stefan Tärnhuvud
Pressekreterare
073 18 16 004
pressekreterare@csn.se

Hjälpte den här sidan dig?