session uppdatera gms varning förnya
Vill du stanna kvar på sidan?
Du har varit inaktiv i en längre stund och kommer att bli utloggad om du inte väljer att stanna kvar på sidan.
Automatisk utloggning sker om cirka
Stanna kvar på sidan
Problem med nätverket
Inget internet. Kontrollera din nätverksanslutning.
Tillfälligt tekniskt fel

2022-06-14

60 nya IT-tjänster väntar när CSN växer

Fler än någonsin studerar med studiemedel i Sverige och i höst väntas ett nytt historiskt omställningsstudiestöd som ska reformera den svenska arbetsmarknaden. Tempot på CSN är högt, och nu ska IT-avdelningen på CSN växa och ett 60-tal nya tjänster tillsättas i Sundsvall, Lund, Linköping och Göteborg.

Intresset för att studera har nått rekordnivåer de senaste åren och därmed också ansökningarna för studiemedel. Nästan 600 000 personer studerade med studiemedel under 2021, den högsta siffran någonsin, och i höst väntas en av de största arbetsmarknadsreformerna någonsin träda i kraft när det nya omställningsstudiestödet lanseras. Det är bråda dagar på CSN och det märks i verksamheten.

– Vi har sett en väldigt stor efterfrågan på studiemedel under ett par år och det ser vi kommer att fortsätta, säger Susanne Wik, enhetschef på IT tjänsteutveckling på CSN IT. Vi får dessutom stora och viktiga uppdrag från regeringskansliet och det tycker vi såklart är jättekul. Studier är en av sakerna som tar oss framåt i livet och många är tacksamma över möjligheten att låna pengar för att studera till sin dröm. Det är kul att vara en del av det och skapa samhällsnytta

Massrekrytering på IT-sidan

Att CSN har mycket att göra märks tydligt på IT-avdelningen. När både nya och äldre system ska underhållas, förbättras och införas behövs fler resurser inom IT-området. Totalt ska upp till 60 nya tjänster tillsättas under det närmaste året där ett 30-tal tjänster ska utlysas i närtid.

– I de stora och viktiga uppdrag som vi nu har behöver vi bli fler, så därför väntar stora rekryteringar på vår IT-avdelning. Utvecklare, IT-arkitekter, UX-designers och testare, vi behöver egentligen allt. Det görs satsningar på IT-sidan nu med nya plattformar och arbetssätt och då behöver vi få in fler hos oss. IT-avdelningen idag består av ungefär 200 personer, så det är en stor förstärkning vi ska göra, säger Susanne Wik.

Flexibilitet ett nyckelord

CSN:s huvudkontor finns i Sundsvall men har kontor på tio orter till i landet. De nya tjänsterna kommer att knytas till antingen Sundsvall, Lund, Linköping eller Göteborg. Jobben kommer hamna där man kan rekrytera kompetensen. Flexibilitet och stora möjligheter till distansarbete kommer att vara centrala delar.

– Tidigare i år tog vi bort vårt tak för distansarbete, vilket innebär att utifrån verksamhetens behov finns det stora möjligheter att arbeta distans. Flexibla arbetsformer är viktigt för oss och vi tror på en mix mellan hemarbete och distansarbete. Det är viktigt att arbete och exempelvis familjeliv går att kombinera på ett bra sätt, det känns som ett modernt sätt att arbeta på, säger Sophia Beyer Rankila, tf. pressekreterare på CSN.

Hjälpte den här sidan dig?