session uppdatera gms varning förnya
Vill du stanna kvar på sidan?
Du har varit inaktiv i en längre stund och kommer att bli utloggad om du inte väljer att stanna kvar på sidan.
Automatisk utloggning sker om cirka
Stanna kvar på sidan
Problem med nätverket
Inget internet. Kontrollera din nätverksanslutning.
Tillfälligt tekniskt fel

2023-09-26

70-tal nya tjänster när CSN växlar upp arbetet med omställningsstudiestödet

Det nya omställningsstudiestödet har blivit mycket eftertraktat och det behövs fler som jobbar med stödet. Nu gör CSN en stor rekrytering av nya studiestödsutredare vilket innebär cirka 70 nya jobb.

– Behovet är stort och vi ska växla upp vårt arbete, och vi ser fram emot att välkomna alla så snart vi kan, säger Elina Andersson, kontorschef för omställningsstudiestödet på CSN.

Intresset för att söka det nya omställningsstudiestödet är stort. Inför att stödet lanserades i oktober förra året anställdes cirka 80 nya medarbetare till CSN:s kontor i Gävle och Visby för att ta hand om ansökningarna. Men fler personer behövs när antalet ansökningar blivit långt fler än beräknat, och nu ska kontoren växa ytterligare. För att öka takten i handläggningen ska nu ett 70-tal nya tjänster tillsättas, varav ett 50-tal för omställningsstudiestödet, vilket innebär nya tjänster till CSN:s kontor i Gävle, Visby och Lund.

– Intresset för det nya studiestödet är enormt och vi behöver bli fler som jobbar med utredningarna så att fler snabbare kan få besked på sin ansökan. Med de extra pengarna i budgetpropositionen till omställningsstudiestödet växlar vi nu upp arbetet. Behovet är stort och vi ser fram emot att välkomna alla så snart vi kan, säger Elina Andersson, kontorschef för omställningsstudiestödet på CSN.

För omställningsstudiestödet kommer cirka 30 nya medarbetare att rekryteras till CSN:s kontor i Gävle, cirka 10 till Visby och cirka tio till en helt ny handläggande enhet i Lund. Efter rekryteringarna är genomförda har CSN ungefär 150 medarbetare som arbetar med handläggningen av omställningsstudiestödet.

Presskontakt

Stefan Tärnhuvud
Pressekreterare
073 18 16 004
pressekreterare@csn.se

Hjälpte den här sidan dig?