Hoppa till innehåll
Du får behålla ditt studiestöd från CSN även om skolan stänger på grund av coronaviruset. Regeringen har också meddelat att de tillfälligt lättar på reglerna för fribeloppet. Syftet är att underlätta för dig som exempelvis behöver gå in och arbeta inom vården och för dig som blivit arbetslös och nu vill börja studera. Det finns även trygghetsregler för dig som betalar tillbaka på dina studielån, ifall din ekonomi påverkas och du får svårt att betala.
Läs mer...

Otillräckliga studieresultat

När du studerar med studiemedel eller studiestartsstöd måste du klara dina studier för att ha rätt till fortsatt stöd från CSN. Hur kravet på studieresultat ser ut beror på vilken utbildning du går.

Om du inte har klarat kravet måste du först läsa in poängen som fattas innan du kan få studiemedel eller studiestartsstöd på nytt. Du behöver däremot inte betala tillbaka pengar på grund av otillräckliga studieresultat, så länge du läser som planerat.

Studieresultat när du studerar med studiemedel

Studieresultat när du studerar med studiestartsstöd

Ikon för uppdaterad Uppdaterad: 2019-03-26
Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här, då ska du i stället gå till sidan Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

eller