session uppdatera gms varning förnya
Vill du stanna kvar på sidan?
Du har varit inaktiv i en längre stund och kommer att bli utloggad om du inte väljer att stanna kvar på sidan.
Automatisk utloggning sker om cirka
Stanna kvar på sidan
Problem med nätverket
Inget internet. Kontrollera din nätverksanslutning.
Tillfälligt tekniskt fel

Zoom, webbläsare och filformat på csn.se

Här kan du läsa om hur ändrar textstorleken på webbplatsen, vilka webbläsare som webbplatsen fungerar bra med samt hur du laddar ned dokument.

Zoom

Du kan ändra textstorleken på webbplatsen genom att ändra inställningarna i din webbläsare. I de flesta moderna webbläsare gör du det genom att hålla ner Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet. Om inte det fungerar hittar du alternativ för att ändra textstorlek i din webbläsare.

Använder du en pekskärm så kan du använda ”pinch” eller ändra grundinställningarna för enhetens textstorlek.

Webbläsare

CSN:s sidor fungerar bra i moderna webbläsare i mobiltelefoner, datorer och surfplattor, till exempel nyare versioner av Google Chrome, Firefox och Safari.

Skriva ut webbsidor

Använd webbläsarens inbyggda funktion för utskrift när du vill skriva ut en sida.

Ladda ner filer

På csn.se finns dokument som du kan ladda ner i olika filformat. Vi använder följande filformat: pdf, Word, Excel och PowerPoint. För att du ska kunna se dokumenten behövs ofta ett program utöver din webbläsare.

På csn.se är pdf det vanligaste filformatet för dokument och blanketter. Ett vanligt gratisprogram för att kunna läsa pdf-filer är Adobe Reader. Det kan du ladda ner från Adobes webbplats.
Ladda ner Adobe Reader

Du som inte har program som kan läsa filformaten för Word, Excel eller Powerpoint kan gratis ladda ner Microsofts Viewers för dessa format.
Ladda ner Microsofts Viewers

Uppdaterad: 2020-09-23
Hjälpte den här sidan dig?