Hoppa till innehåll
Du får behålla ditt studiestöd från CSN även om skolan stänger på grund av coronaviruset. Regeringen har också meddelat att de tillfälligt lättar på reglerna för fribeloppet. Syftet är att underlätta för dig som exempelvis behöver gå in och arbeta inom vården och för dig som blivit arbetslös och nu vill börja studera. Fribeloppet slopas därför helt för alla som har studiemedel. Det finns även trygghetsregler för dig som betalar tillbaka på dina studielån, ifall din ekonomi påverkas och du får svårt att betala.
Läs mer...

Kan jag få dela upp betalningen av ett återkrav?

En återkravs­skuld ska normalt betalas direkt, men i undantagsfall kan du få dela upp betalningen. Vi gör då en pröv­ning där vi ser på hela ditt hushålls ekonomiska situa­tion.

Om du vill ansöka om att dela upp betalningen är det enklast att du ringer till oss. Du kan även göra din ansökan i blanketten ”Ansökan om betalnings­plan för återkravs­skuld” som du beställer i Mina sidor.

Om du är under 20 år

Om du är under 20 år och har fått ett återkrav som gäller studiehjälp på gymnasiet finns det större möjligheter att få dela upp betalningen. Kontakta CSN så kan vi tillsammans se vilka alternativ som finns.

Kontakta oss om återkrav

Ikon för uppdaterad Uppdaterad: 2020-03-19
Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här, då ska du i stället gå till sidan Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

eller