Hoppa till innehåll

2015-03-25

CSN-chef utsedd till Årets Chef 2015

Christina Forsberg, avdelningschef på CSN, har utsetts till Årets Chef vid Chefgalan i Stockholm. Hon får priset för sitt mod och sin uthållighet samt för att ha lyckats att få medarbetarna att sätta medborgaren i centrum.

Christina Forsberg började sin anställning på CSN i januari 2015. Tidigare var hon länspolismästare i Gävleborgs län. Före det har hon även arbetat åt bland annat Kronofogden.

Christina Forsberg är både glad och stolt över utmärkelsen:
- Det är klart att det här känns jätteroligt. Jag har tillsammans med mina 600 medarbetare i polismyndigheten i Gävleborg gjort en kulturresa tillsammans som lett till ett gott resultat, såväl internt som externt. Att bli uppmärksammad för det uthålliga arbetet är förstås grädde på moset, säger hon.

CSN:s generaldirektör Christina Gellerbrant Hagberg gläds över att ha rekryterat Årets Chef till den egna organisationen.
- CSN är idag en myndighet med högt förtroende. Samtidigt ska vi bli ännu bättre och fortsätta att utveckla verksamheten med kundens fokus. I det arbetet vet jag att Christina Forsberg har mycket att bidra med utifrån sina tidigare erfarenheter, säger Christina Gellerbrant Hagberg.

Så här lyder motiveringen till att Christina Forsberg får utmärkelsen Årets Chef:
“En modig och uthållig chef som har lyckats få medarbetarna att skifta fokus, från att tänka i kvoter till att sätta medborgaren i centrum. Christina Forsberg möter samhällsutmaningar på riktigt och skapar verklig förnyelse. Hon utmanar traditioner och lyfter fram medarbetarnas kraft och kompetens i en verksamhet där sådant är långt ifrån en självklarhet.”

Det är tidningen Chef som tillsammans med flera organisationer och företag utser Årets Chef. Utnämningen görs genom grundläggande research och intervjuer med kandidaterna.

Presskontakt: Klas Elfving, pressekreterare CSN, 076-1196551

Hjälpte den här sidan dig?
eller