Hoppa till innehåll
Webbplatsen använder kakor
Vi använder kakor för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.
Läs mer om kakor på csn.se
Nu är det många som vill ha svar på sin ansökan om studiemedel. Det kan därför dröja lite längre innan du får ett besked. För dig som söker oss på telefon kan det även dröja lite längre innan du får svar.

2015-07-02

Se film från Almedalen - seminariet Skola, skolk och skulder

Varje år får cirka 21 000 gymnasieelever studiebidraget indraget på grund av skolk. Många av dem måste betala tillbaka och riskerar även att få en betalningsanmärkning. CSN och Kronofogden berättar under ett gemensamt seminarium i Almedalen om hur man har gjort för att hjälpa de här ungdomarna.

Många unga har ofta liten kunskap om vad som händer när man inte betalar. En okunskap som kan leda till en dålig start i livet. CSN och Kronofogden har efter några års samarbete över myndighetsgränserna hittat metoder för att minska gruppen av unga som hamnar hos Kronofogden.

Seminarium i Almedalen

Myndigheterna deltar i ett gemensamt seminarium i Almedalen för att berätta om hur man har gjort och vilka effekterna har blivit. Du kan se seminariet från den 29 juni här.

Seminarium i Almedalen 29 juni 2015. Lena Munther från CSN och Karin Weinz från Kronofogden berättar om ett lyckat myndighetssamarbete under rubriken Skola, skolk och skulder. Moderator Klas Elfving från CSN deltar tillsammans med tre ungdomar från Wisbygymnasiet.

Var och när?

Du som är på plats i Almedalen kan delta i seminariet under tisdagen den 30 juni klockan 09.20–10.20.

Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här.
Har du frågor om ditt personliga ärende ska du Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

eller

Behöver du hjälp?

Kontakta oss


Hitta svar på dina frågor!

Våra e-tjänster

Logga in


Du kan utföra många ärenden själv genom våra e-tjänster

Dold textmodul